Ikke en midtsjiktetelefon.

Annonse


Vi har OnePlus Nord i hånda: Dette er IKKE en “billigmobil”

OnePlus Nord ble avslørt i dag 16:00 – nå ligger den i hånden og i ørene sitter de nye OnePlus Buds.

Og, jeg kan ikke annet enn å undre meg over hvor mye en smarttelefon egentlig burde koste. For denne telefonen fremstår ikke som en midtsjiktetelefon.

Mer for pengene enn noensinne

Førsteinntrykket er ganske fantastisk. Til kr 4690 kroner eller 5690 kroner (alt ettersom man velger 128 eller 256GB lagring og 8 eller 12GB RAM) får du mye mobil for pengene.

Med 90hz oppdateringsfrekvens og Snapdragon 765 virker telefonen utrolig rask og fin. Og de av leserne våre som allerede har vent seg til telefoner med 90 og 120hz oppdateringsfrekvens vet at det ikke er noen vei tilbake.

Annonse


This way Nord. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Skjermen

Skjermen dekker nesten hele overflaten, er krystallklar med 1080 x 2400 piksler og har like fine farger som sin storebror OnePlus 8. Dessuten virker den like lyssterk.

Skjermen krummer seg ikke rundt kantene som på 8, og kantene blir derfor litt større langs sidene, men den fremstår likevel rimelig rammeløs.

Det er altså ikke på skjermen OnePlus har spart penger. Men hvordan kan den være så billig? Nå som OnePlus Nord er lansert skjønner jeg nesten ikke hvordan man kan tillate seg å bruke 10 000 til 11 000 kroner på en telefon lengre.

6 objektiver totalt. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Kameraene

I alt sitter det seks kameraer i denne telefonen. Hovedkameraet på 48MP med optisk bildestabilisator er det samme som sitter i OnePlus 8. I tillegg har telefonen et ultra vidvinkelobjektiv på 8mp som fanger 119°.

Den har en dybdesensor og et ganske morsomt makroobjektiv på 2MP. Ganske gjennomført kameraoppsett for en midtsjiktetelefon.

OnePlus skryter særlig av “nightscape” som jeg gleder meg til å teste ordentlig.

To kameraer foran

Foran sitter det denne gangen to kameraer og disse er så langt mine favoritter. Et standard vidvinkelobjektiv på 32MP og et ultra-vidvinkelobjektiv som ikke bare gir noen morsomme selfie-muligheter, men som også er gøy når man vil ta et gruppebilde av hele gjengen. Det er altså heller ikke på kameraet OnePlus har spart penger.

Kamerautskjæringen har blitt betydelig mindre. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Kjapp fingersensor

Som i OnePlus 8 så sitter det en lynrask fingeravtrykkleser i skjermen. Denne fungerer like bra som i forgjengeren. Vibrasjonsmotoren i telefonen kjennes også lik ut.

Og for de som ikke har prøvd OnePlus før, så må jeg si Oxygen OS er noe av det beste jeg har vært borti av Android-skall.

Animasjonene er de lekreste, designet er pent med mange tilpasningsmuligheter for gjøre telefonen til din. Samtidig leverer OnePlus den mest responsive android-opplevelsen jeg har vært borti.

Ultra vidvinkel frontkamera. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Min testenhet kom i fargen blue marble og føles solid med corning gorilla glass på baksiden. Knappene på siden er i metall og telefonen har selvfølgelig den velkjente lydløs-switchen på siden som alle telefoner fra OnePlus har.

Hvordan klarer OnePlus å pakke så mye sammen til en så billig penge?

Under en gjennomgang av telefonen med en presseansvarlig fra OnePlus i går, ble jeg gjort bevisst på litt av filosofien bak telefonen.

Navnet Nord er oppkalt etter nordstjernen som et symbol på det å ha en retning i livet.

OnePlus begynte for mange år siden med å lage flaggskip i en prisklasse under andre flaggskip. Så ble telefonen dyrere og OnePlus mistet kanskje noe av fansen som elsket dem for nettopp dette.

Nå følger de nordstjernen og gjør det de gjorde opprinnelig: Lager en utrolig god telefon til en billigere penge enn det man trodde var mulig.

Lekker innpakning. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Selskapet sparer penger ved å implementere den forholdsvis billige Snapdragon 765, som ifølge min pressekontakt er blitt så bra at det ikke går på akkord med OnePlus’ filosofi om å alltid levere topp ytelse. Som sjefen selv sa på den forhåndsinnspilte pressekonferansen, som forøvrig var verdens første lansering i AR, er det viktigste for forbrukere bra kamera, og følelsen av “smoothness”.

Snapdragon 765 har egen AI-chip og støtter 5G (Telia enn så lenge).

Sparer på IP-sertifisering

Selskapet har vært lure og valgt å ikke IP-sertifisere Nord. Den er altså ikke formelt testet mot vann og støv, selv om selskapet sier at de selv har testet den og at den skal tåle 30 sekunder under 30 cm vann – OnePlus gjør med andre ord telefonen billigere for oss forbrukere ved å ikke investere i IP-sertifisering. Lurt.

Vidvinkelkameraet. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Så foreløpig virker denne telefonen helt knall. Jeg trenger ikke mer, jeg er fornøyd. OnePlus Buds ble også lansert idag, et par behagelige ørepropper med 7+30 timer batteritid til 999 kroner. Disse virker gode, men jeg gleder meg til å bruke både de og OnePlus Nord noen dager til og komme tilbake med en grundigere video-anmeldelse.

Hva synes du om OnePlus Nord sålangt? Er dette telefonen for deg? Fortell meg gjerne hva du ønsker å vite mer om i videoanmeldelsen i kommentarfeltet!

Les alt om OnePlus Nord, inkludert 5G-støtten:

Annonse