spacexstarship
SpaceX Starhip avbildet tidligere i år.

Annonse


Musk erklærer at høyeste prioritet er å sende oss til Mars og månen

Å kunne sende opp til 100 mennesker av gangen til månen og Mars, og ikke bare to topp-trente astronauter til den internasjonale romstasjonen, er nå topp-prioritet hos SpaceX.

Kan Musk klare å motivere SpaceX til å klare det utrolige?

Det avslører CNBC som snappet opp en e-post Elon Musk sendte sine medarbeidere i SpaceX.

Det er “Starship”-raketten Musk nå satser alt på, kun dager etter at NASA i samarbeid med Musks SpaceX på andre forsøk sendte to NASA-astronauter til romstasjonen.

Starship er ment å fungere mer som et vanlig fly på den måten at den kjapt skal kunne frakte mennesker til og fra.

Annonse


I mars og mai i år eksploderte Starship, noe som garantert ødela moralen – nå pisker Musk opp stemningen for å øke sjansene for å lykkes.

SpaceX kan få til privat romfart for de rikeste om ikke så veldig lenge

Det er langt ifra nok for Musk å sende NASA-astronauter i rommet og til og med til andre planeter – derfor prøver han nå å gjøre det han kan for å sende mange personer ut i rommet samtidig, og på den måten skape et forbruker-segment for noe som tidligere var et utenkelig.

I e-posten forklarer Musk at det er uhyre viktig at fokuset nå flyttes over til “Starship”-programmet.

Det er ingen høyere prioritet for selskapet akkurat nå, men at samtidig ingenting må forringe muligheten til å få astronautene i Dragon-raketten trygt tilbake.

Det er ikke slik at Starship-programmet er så veldig gammelt heller, da prototypen ble avslørt i fjor. Musks ambisjoner er derfor høyere enn de noen gang har vært.

Kilde:
CNBC

Annonse