applepassord
LastPass, her avbildet, og 1Password er to mye brukte passordprogrammer. Vi håper de blir med på Apples åpne kildekode-prosjekt.

Annonse


Apple åpner opp og legger til rette for mindre passordkaos

Apple gjør det enklere for forbrukerne og åpner opp for utviklerne med ” Password Manager Resources open source project “

Dette er smart

Prosjektet har som mål at tredjepartspassordprogrammer sørger for å generere passord som alltid er kompatible med nettsider.

Apple mener, og nok med god grunn, at om passordbehandleren skaper et passord som ikke godkjennes av nettsiden, så velger brukeren standardpassordet, et passord de kanskje også bruker på veldig mange andre nettsider.

Dette melder Apple

“Mange passordbehandlere genererer sterke, unike passord, slik at man ikke blir fristet til å lage sine egne passord manuelt, noe som igjen ofte medfører at passordet er for enkelt og gjenbrukes”, skriver Apple.

Annonse
“Hver gang en passordbehandler genererer et passord som faktisk ikke er kompatibelt med et nettsted, har personen ikke bare en dårlig opplevelse, men en grunn til å bli fristet til å lage sitt eget passord”.

Måten dette vil fungere på er at passordprogrammene nytter iCloud sin passordstandard for nettside-kompabilitet.

Kilder:
MacRumors
GitHub

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse