applemagickeyboardbrydgereview
Uten tvil leverer Apple Magic Keyboard den beste laptop-erstatter-opplevelsen på iPad Pro. Styrken til Brydge Pro+ er et svært godt tastatur og en mindre enhet med på tur. Dessverre mangler multitouch og berøringen er svak.

Annonse


TEST: Jeg er farlig nærme å droppe MacBook Pro

I denne testen gjør jeg opp min mening om Apple Magic Keyboard til iPad Pro 11″ etter sniktitten i april, og tester Brydge Pro+ som har trackpad, men med en stor mangel og en stor plage.

Først ut, Brydge:

Det er mye som er bra, men det er også en ting som er ekstremt skuffende. Du vet allerede at produktet mangler multitasking, men det er mer.

Et annet problem er nemlig at to-finger scroll ikke fungerer tilfredstillende – det er for mye mikro-rykking. Med andre ord føles den ikke naturlig i bruk. Det er etterslep her også, grunnet Bluetooth.

Brydge sitt tastatur er veldig bra, også er designet pent og gjør lite av seg. De to smelter sammen. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Som nevnt er det ingen flerberøring her utover to fingre for å bla, i stedet må man bruke Apples hjelpemidler for på-skjermen snarveier for hjermskjermen og multitasking-menyen.

Merk at jeg ikke opplever at trackpaden plutselig ikke reagerer på input, så dette er nok rettet i den nyeste versjonen som kom forhåndsinstallert. Etter at jeg fikk den har jeg installert en oppdatering til, men den gjorde ikke stort.

Annonse
Produktet er for bra til å gi opp nå, Brydge

Årsaken til den svake trackpaden er at Brydge skapte det før den nyeste iOS-versjonen. Det er lansert en app for oppdatering av fastvaren – det hadde jo vært rått å kunne få samme multitouch som Apple leverer.

Hvorfor ikke, egentlig? Jeg ser ingen grunn til ikke å gjøre den nødvendige endringen for å til komplett støtte (inkludert på maskinvarenivå), og jeg tror selskapet er lei seg over at situasjonen er som den er. De har lagt for mye arbeid i de andre delene av produktet for at jeg skal tro de ikke ønsker å bedre dette.

Selskapet meldte nylig på Twitter at muligheten er der, så vi håper det er kun en fastvare-oppdatering som skal til.

Tastaturet er heldigvis veldig bra

Den store styrken er tastaturet, ingen tvil om det. Det Brygde har gjort er i hovedsak å bringe tilbake det gamle MacBook Pro-tastaturet, før det ble dårlig.

Disse tastene vil mange like. Det føles som den gamle gode sorten. Det er moro å bruke, faktisk, selv om Apples dyrere trackpad-tastatur også har bra tastatur. Dette vil være en smakssak, egentlig.

En mulighet om man ønsker denne løsningen, og det fine tastaturet, er å i stedet gå for Brydge Pro og for eksempel handle en Magic Touchbar.

Apple Magic Keyboard – jeg bruker faktisk MacBook-en mindre

Jeg brukte tid på å gjøre meg opp endelige synspunkter, da jeg ønsket å bruke MacBook Pro 13″ og iPad Pro 11 uten å tenke over at jeg testet. Det er spesielt nyttig om man tidligere har vært usikker på noe.

Og jeg har vært usikker på arbeidsflyten mellom de to OS-ene, for nå er det ikke mangel på trackpad som er problemet.

Avsløringen siden sniktitten er at jeg ikke har endret mening siden jeg skrev forhåndstitten på ett punkt: det er litt mer kronglete å jobbe i iPadOS, men jeg mener det er mer grunnet multitaskingen, at man må snappe på plass vinduet i forhåndsdefinerte størrelser, som er problemet, og ikke gest-støtten som er som man forventer av macOS sin trackpad. Fine greier.

Klart spiller det også inn at jeg testet med 11″. Det må jeg ta med i betrakningen. Det er ikke umulig at jeg kvitter meg med MacBook-en og bytter til den største iPad-en. Vi får se hva iPadOS 14 bringer.

Jeg må skryte av trackpaden fra Apple. Den er så mye mye, mye bedre enn Brydge sin. De to spiller ikke i samme liga og knapt samme sport.

Kombinasjonen naturlig berøring og de samme gestene som i macOS, gjør Apples dyrere tastatur det foretrukne valget, da det er en fullverdig laptop-erstatter for mange.

ipadprobrydge
Man kan dekke baksiden til iPad-en med Pro+ medfølgende deksel, men iPad-en er penere uten og tar mindre plass.

Konklusjon

Selv om jeg ikke har endret mening helt, og det er sant at macOS er mer effektivt for å gjøre mer samtidig, er det også slik at jeg nå bruker iPad Pro mye mer enn før trackpadelen kom på plass. Det har faktisk vært dager jeg kun har brukt iPad Pro til arbeid, men få ganger jeg har orket å bruke Brydge sin løsning til mer enn skriving.

Jeg beklager på forhånd en usedvanlig lite overraskelse karakter til Apples tastatur. Om det hadde vært lettere og med et forbedret multitasking-grensesnitt, ser jeg nærmest ingen svakheter igjen.

Brydge:

+ Tasteopplevelse i topplasse
+ Solid konstruert
+ Tegnere kan legge brettet flatt
+ Snarvei-rekke og bakbelysning

-Svak trackpad-berøring
-Mangler flerberøring
-Kronglete å ta av

Apple:

+ Gjør iPad til macOS med de samme gestene for fingrene og trackpaden
+ Like god trackpad som MacBook
+ Bra tastatur
+ Morsomt og smart design – lett å nappe av brettet

-Tung totalpakke
-Designet gir ikke Apple Pencil-brukere noen fordeler
-Kjip farge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse