teslabi
Tesla Model 3 støtter allerede toveisstrøm på maskinvarenivå - nå er det opp til Tesla når de ønsker å programvareoppdatere for å få funksjonen på lufta.

Annonse


Teslas store hemmelighet avslørt: hva med å kunne drive hele huset med strøm fra Tesla-en?

Tesla har snakket en rekke ganger, og Elon Musk senest i 2018, at de ønsket å revurdere to-veis-strømveksling når bedre batterier fantes.

Nå ser dette endelig ut til å skje.

Teslas biler kan kanskje gjøre jobben til en Powerwall

Poenget her er at bilen som er koblet inn i huset, teoretisk vil kunne sende strøm ut. Dette kan være veldig nyttig om strømmen går, og man vil slippe å punge ut for en Tesla Powerwall.

En annen ganske utrolig funksjon er muligheten til å sende og motta strøm fra Tesla-flåten som bestod av 1 million biler per mars i år.

Annonse
Bedre batterier vil i fremtiden gjøre dette til en sikker funksjon

Det er allerede avslørt av en bilhacker at Model 3 (trolig har Model Y det samme) har støtte for nettopp dette, og med tre av de samme funksjonene på samme PCB, slik at det skal mye til at alt feiler om en av dem går i stykker.

Problemet med å motta og sende strøm er faren for at batterikvaliteten tappes kjappere, men med Tesla sin nye batteriteknologi som lover 1 million miles bruk, er kanskje ikke dette et problem mye lenger.

Og det er godt mulig funksjonen rulles ut om ikke så veldig lenge, da brukeren vil kunne skru det hele av for å skåne batteriet.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse