Annonse


Slik skal Apples MacBook-teknologi sørge for at batterier varer lenger

I den andre testversjonen av macOS Catalina 10.15.5, har Apple inkludert et nytt verktøy for å styre batterihelsen på Mac-er.

Gjør det samme med Mac som på iPhone

Apple introduserte batterihelseinformasjon i iOS etter at det ble kjent de nedgraderte ytelsen uten å gjøre kundene klare over at eldre batterier forringer ytelsen – på den måten kunne selskapet selge flere mobiler i stedet for å utføre rimeligere batteribytter.

Det kule denne gang er ikke at Apple har laget en tjeneste for å følge med på batterihelsen, men som også sørger for automatisk å optimalisere batteristyringen med “Battery Health Management”-funksjonen.

Lader ikke til 100 prosent om maskinen ofte er plugget i stikkontakten

Et eksempel, og vi trodde dette allerede var en greie men visstnok ikke, er at en MacBook som er plugget inn ofte ikke lades opp til 100 prosent for å spare batteriet. Det samme som iPhone gjør.

Annonse
Denne funksjonen er bare å finne på MacBook-er som lader med USB C og ikke MagSafe.

Slik forklarer Apple batterihelsen til en MacBook

“Mac bærbare bruker bruker litium-ion batteriteknologi. Litium-ion-batterier lades raskt, varer lenge og leverer per nå den beste teknologien for datamaskinen.

Alle oppladbare batterier er forbruksvarer som blir mindre effektive når de blir eldre. Aldringen bestemmes ikke bare av tiden, men også hvor gamle kjemikaliene er som igjen påvirkes av faktorer som temperaturhistorie og lademønster. Når datamaskinens batteri eldes kjemisk, blir ladekapasiteten mindre.”

Slik hjelper Battery Health Management”

“Funksjonen for batterihelsehåndtering i macOS 10.15.5 er designet for å forbedre batteriets levetid ved å redusere hastigheten kjemikaliene eldes. Funksjonen gjør dette ved å overvåke batteriets temperaturhistorie og dets lademønster.

Basert på målingene kan batterihelsehåndtering redusere batteriets maksimale lading når moduset er aktivert. Dette skjer etter behov for å sikre at batteriet lades til et nivå som er optimalisert for din bruk ved å redusere slitasje på batteriet og bremse den kjemiske aldringsprosessen.

Mens håndtering av batterihelse forlenger batteriets langvarige levetid, kan det også redusere tiden Mac-en din bruker på en batteriladning når kapasitetsgrenser blir brukt. Hvis din prioritering er å lade din Mac-bærbare så lenge som mulig før den lades opp igjen, kan du slå av funksjonen.”

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse