Annonse


– Apple har blitt verre

Tile frykter at livsgrunnlaget deres forsvinner når Apple lanserer sin konkurrent, AirTags, og baker støtten inn iOS på milliarder av enheter.

Uttalsene fra selskapet kommer i forbindelse med en høring i Washington i forbindelse med mulig monopolvirksomhet fra de store teknologiselskapene.

iOS langt fra gunstig for tredjepartsapper som Tile

Selskapet har tidligere vært svært kritiske på Apple fordi iOS ikke tillater at Tile alltid er åpent i bakgrunnen uten å spørre brukerne ofte om det er greit.

En av de største grunnene til å bruke en slik tjeneste er jo å bli varslet tidlig, så man husker å ta med seg lommeboken og bilnøklene før man går ut på morgenen morgenen man ikke rakk kaffe.

Annonse
“Selv om Apple har lovt flere ganger å aktivere “Alltid på”-stedstjenester i bakgrunnen for tredjeparts-apper, så har de enda ikke gjort det”, mener Tile.

AirTags bakes inn i Find My-appen

Tile peker også på det at Apple nok helt sikkert kommer til å plassere AirTags-funksjonalitet i Find My-appen på iPhone-er, noe som gjør det enda enklere å velge Apple enn en konkurrent som krever brukeren må laste ned deres iOS-app først.

Apple kommenterte ikke Tiles uttalelser utover å peke på at “iOS 13 har som mål å styrke personvernet til brukerne ved å minne dem på at tredjepartsapper mulig bruker deres stedsdata”.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse