windows10modernoldcontrolpanel
Rutinene våre er såpass innarbeidet at vi er noe usikre på hvordan Microsoft best fjerner Windows 7-kontrollpanelet i Windows 10.

Annonse


Bør Microsoft gjøre dette med Windows 10?

Det er fremdeles to innstillingsmenyer i Windows 10: den relativt nye som nytter grensesnittet til OS-et, og den gamle som byr på en rekke funksjoner mange fremdeles setter pris på, men som har et eldre Windows 7-grensesnitt som ikke passer inn.

Det gamle kontrollpanelet er trolig på vei bort, men når skjer det?

Det er Windows-ekspert Rafael Rivera som har avslørt, ved hjelp av Mach2 som søker i Microsofts beta-versjoner etter endringer, og fant referanser til å gjemme “HideSystemControlPanel“.

Hva med å samle alle innstillingene slik vi er kjente med dem fra den gamle menyen, til den nye, og samtidig la oss ha flere moderne innstillings-vinduer oppe samtidig?

Trolig må derfor litt register-hacking til for å hente frem den klassiske innstillingsmenyen i fremtidige Windows-versjoner, om da et slikt stunt ikke krasjer explorer.exe…

Utseendet er langt fra eneste problem

Det er også en merkelig tilnærming å direktelenke til den gamle innstillingsmenyen for ytterligere funksjoner (på høyre side), fra det moderne grensesnittet.

Annonse
Vi vet ikke hva de skal gjøre med dette, de har på en måte gravd seg inn i et hjørne og vil måtte utføre en god del ekstraarbeid om de ønsker brukerne skal skjønne hvordan de endrer nøkkelfunksjoner og hvordan de styrer lyd, enheter, nettverk og printere.

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse