Intel kan kutte CPU-prisene med 15%
Har prisene økt på PC-deler? Vi har sjekket!

Annonse


Er PC-deler dyrere nå?

Har prisene på PC-deler har gått opp etter at coronaviruset har spredt seg og satt samfunn rundt om i verden på pause?

Diskuterer prisene på nett

Inne på Reddit konspireres det i at det er flere grunner til prisøkning. Den mest åpenbare grunnen er at arbeidere i Sørøst-Asia ikke har mulighet til å dra på jobb og produsere delene.

Noen mener også at blant annet LinusTechTips har del av skylden, da han skal ha oppfordret sine abonnenter til å kjøpe PC-deler før det blir for dyrt.

Men har prisene steget? Vi har sjekket!

Prosessorer holder seg stabilt i pris

Kursiv: lavere pris. Fet: dyrere.

Annonse


Den populære prosessoren AMD Ryzen 7 3700X har hatt nedgang i pris etter virusutbruddet, fra 3589kr til 3439kr.

Intel Core i7 9700K er også et populært valg for mange. Denne prosessoren har holdt seg jevnt i pris, på rundt 4000kr.

RAM har steget

Corsair Vengeance LPX Black (2x16GB) har hatt en jevn stigende kurve fra 1624kr i starten av januar, til 1914 kr i slutten av februar. Prisen har imidlertid gått ned til 1649kr i mars, men har likevel økt litt fra januar.

Prisen på G.Skill Trident Z Neo DDR4 (2x16GB) har også gått opp. Prisen har gått fra 2190kr i slutten av januar, til 2499kr, som er prisen i skrivende stund. Prisjakt sine pris-prognoser viser at prisen sannsynligvis vil stige, før den daler sakte.

Her ser man prisen på G.Skill Trident Z Neo DDR4 (2x16GB). Prisjakt viser at trenden er økning i pris på tilsvarende produkter (markert i rødt). Kilde: Prisjakt.no

Skjermkort har økt i pris.

Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER er et populært valg blant mange. Dette skjermkortet har steget med 300kr fra forrige uke til nå. Det hadde en pris på 5890kr, men har gått opp til 6190kr.

Asus GeForce RTX 2080 Ti ROG Strix Gaming OC har ligget stabilt på rundt 13900kr, men sank til 12790kr i slutten av februar. I dag har det steget til 13900kr igjen.

I alt ser vi at det er endringer i prisene, men vi kan ikke si for sikkert at dette er grunnet coronaviruset – det ser mer ut som markedsfluktuasjoner under normale tider mer enn noe annet, enn så lenge.

Har du lagt merke til at priser har steget på enkelte varer? Eller enda bedre: blitt billigere?

Kilder:
Prisjakt
Reddit