Foxconn fabrikk
Foxconn må holde stengt som følge av virusepidemien. Bilde: Steve Jurvetson/Wikipedia

Annonse


Halvparten av personene som lager iPhone er fortsatt ikke på jobb

På grunn av covid-19-viruset har Foxconn måttet holde stengt i lang tid. Riktignok har noe av driften blitt gjenopptatt, men fortsatt er 50 prosent av fabrikkarbeiderne hjemmeværende.

Les også: Foxconn ber ansatte holde seg unna iPhone-fabrikken

Sikter seg inn mot slutten av mars

Nå melder Reuters at Foxconn planlegger å være 100 prosent operasjonell innen utgangen av mars. Ifølge styreleder i Foxconn, Liu Young-Way, er det for tidlig å si noe om hvilke økonomiske konsekvenser viruset får for bunnlinja.

– Å forhindre spredning, og å få våre ansatte og produksjon tilbake til normalen, er vår øverste prioritet, sa Young-Way under et investormøte i går, ifølge Reuters.

Annonse


Stor mulighet for at iPhone SE 2 blir forsinket

Foxconn er Apples viktigste iPhone-partner – det kinesiske selskapet produserer nemlig Cupertino-gigantens telefoner. Siden produksjonen har vært satt på pause, eller gått tregere enn normalt i så lang tid, er det nå knyttet spenning til hvorvidt Apples kommende iPhone-modeller blir ferdige i tide eller ikke.

Det ryktes at Apple skal lansere iPhone SE 2/iPhone 9 i mars, men det er foreløpig usikkert om virusepidemien har endret disse planene.

Færre nye tilfeller i Kina

At Foxconn nå mener å kunne være tilbake i normalt drift i slutten av mars, må likevel ses på som gode nyheter. Trolig er den den tilsynelatende nedadgående virustrenden i Kina som skaper optimisme.

Selv om den øvrige verden ser en kraftig økning av virustilfeller, er antall tilfeller på vei ned i de verste utbruddsområdene

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse