Nakenbilde telefon
AI kan gjenkjenne nakenbilder og blokkere muligheten til å lagre dem.

Annonse


Denne telefonen gjør det «umulig» å ta nakenbilder

Smarttelefoner har gjort det enklere enn noen gang å dele nakenbilder, og nettopp det kan by på problemer.

Spesielt blant unge brukere, men også personer i alle aldersgrupper, kan både tilsiktet og utilsiktet deling av nakenbilder gjøre livet vanskelig for den som er berørt.

Vil forhindre spredning av nakenbilder blant barn og unge

Enkelte undersøkelser viser at opptil 50 prosent av voksne har sendt nakenbilder til et annet menneske ved hjelp av smarttelefonen. Men også blant barn og unge forekommer det deling av nakenbilder, og nettopp det ønsker det japanske selskapet Tone å gjøre noe med.

Selskapet lanserer nå en ny Android-basert mellomklassemobil som tilsynelatende er en helt vanlig smarttelefon. Den har blant annet en 6.26″-skjerm og tre kameraer på baksiden.

Annonse


Identifiseres ved hjelp av algoritmer

Men telefonen har en funksjon som gjør at den skiller seg fra andre smartelefoner. Ved hjelp av «Smartphone Protection»-funksjonen, som baserer seg på trente algoritmer, sørger kameraet for at barn og unge ikke kan ta nakenbilder.

Algoritmer er nemlig trent opp til å gjenkjenne nakenbilder, og hvis programvaren synes det er for mye hud på bildet, blokkeres muligheten til å knipse bildet. På skjermen dukker det opp følgende beskjed: «Bildet ble ikke tatt på grunn av upassende innhold».

Foreldre kan bli varslet

Hvis foreldre kobler telefonene sine til barnets Tone e20, vil de via en app bli varslet dersom barnet forsøker å ta et upassende bilde. Både tidspunktet og stedet der bildet ble forsøkt tatt vil dukke opp på foreldrenes telefon, samt en uskarp utgave av bildet.

Selskapet ønsker først og fremst å forhindre at unge japanere tar bilder de senere vil angre på. Derfor kan funksjonen deaktiveres hvis det er en voksen som skal bruke telefonen.

Hva tenker du om denne funksjonen?

Kilde:
VICE

Annonse