Samsung 8K
Du kan filme i 8K på S20-serien.

Annonse


Så mange MB i minuttet bruker Galaxy S20 i 8K-modus

Samsungs nyeste Galaxy-telefoner, S20-serien, gir deg muligheten til å filme i 8K.

Låst til 24 bilder i sekundet

Utvilsomt artig at Samsung har slått såpass hardt på stortromma, men vær klar over dette: filmer du i 8K-modus vil opptaket beslaglegge 600 MB i minuttet. Det opplyser Samsung selv.

I tillegg er det verdt å vite at Samsung ikke lar deg gjøre 8K-opptak i lenger enn fem minutter av gangen. 8K-oppløsning kommer også med en annen hake – du kan nemlig ikke velge 30 eller 60 bilder i sekundet – du er istedet låst til 24 bilder i sekundet.

Kan heldigvis utvides

Utfordringen med lagringsplass blir mest synlig på S20, for både S20+ og S20 Ultra kan skaffes med 512 GB lagringsplass. Det gjelder dog ikke i Norge der alle telefonene selges med 128 GB.

Annonse


Samtlige S20-modeller støtter heldigvis microSD-kort på opptil 1 TB, så det er forholdsvis enkelt å øke kapasiteten for videoopptak på enhetene.

Hvor nyttig 8K-muligheter på en smarttelefon egentlig er, kan jo alltids diskuteres all den tid de fleste TV-ene ikke støtter oppløsningen engang. Men Samsung kan ha rett i at 8K-opptak likevel kan ha sin nytte, for du vil nemlig kunne hente ut 33 MP stillbilder fra 8K-opptaket. 8K-moduset sørger nemlig for å produsere stillbilder som er av høyere oppløsning enn bildene som tas med hovedkameraet. Det i seg selv kan være en grunn til å faktisk filme i 8K.

Kilde:
Sam Mobile

Annonse