Brettbar iPhone iPad
Apple jobber med minst én brettbar enhet. Spørsmålet er bare når den lanseres.

Annonse


Apples brettbare enhet får en unik mekanisme

Når store teknologigiganter som Samsung og Huawei lanserer brettbare enheter, kan vi vente oss at Apple på et tidspunkt kommer til å gjøre det samme.

En brettbar iPhone? En brettbar iPad? Hvilken formfaktor Apples brettbare enhet vil ha, gjenstår å se. Men at selskapet jobber med forbrukerteknologi som kan brettes er det ingen tvil om.

Et nytt patent som Apple har fått innvilget beskriver en brettbar enhet som har en ny brettemekanisme som hittil ikke er sett i et produkt.

Forstyrrende merker

Et problem som både Samsung og Huaweis brettbare produkter lider av, er at brettemekanismen etterlater seg merker i skjermen.

Annonse


For brukeren er dette synlig og kan være forstyrrende. Ikke minst gir det ikke akkurat noen premium-følelse, noe som er synd når enheten gjerne koster 21 000 kroner.

Bevegelige klaffer

Apple tror de kan takle dette problemet ved å bruke en unik mekanisme som innebærer bevegelige «klaffer». Disse klaffene skal ifølge selskapet forhindre at det dukker opp merker på skjermen fordi skjermen opplever mindre stress når den er i sammenbrettet tilstand.

Ifølge patentet vil denne mekanismen forsikre at det er tilstrekkelig rom på midten, der skjermen brettes. Når enheten er brettet ut vil de bevegelige delene strekke seg ut slik at mellomrommet dekkes, og deretter trekke seg sammen når enheten brettes sammen.

Summen av dette skal altså være at skjermen settes under mindre press, noe som igjen kan bidra til å forlenge levetiden.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse