Steam rekord
Steam fortsetter å vokse.

Annonse


Steam satte ny rekord i går, men legg merke til dette tallet

Da Epic Games Store ble lansert i desember 2018 var det ett spørsmål bransjen og forbrukere stilte seg: kunne den nye spillbutikken true Steam? Det er for tidlig å konkludere, men brukerne har i hvert fall ikke rømt fra Valves butikk.

Slo to år gammel rekord…

Nå har Steam slått sin egen rekord for antall samtidige brukere. I går hadde Steam 18 801 944 brukere kl 13.20 søndag norsk tid. Den gamle rekorden ble satt i januar 2018, da tjenesten hadde 18 537 490 aktive brukere.

…men færre spilte

I går var det altså nesten 19 millioner aktive brukere samtidig på Steam. Men, noe som er mer interessant, er at til tross for rekorden for antall aktive brukere, var det faktisk færre av brukerne som spilte i går, enn for to år siden.

Annonse


I går var det 5,8 millioner av Steam-brukerne som var inne i et spill, mens for to år siden var tallet 7 millioner. For to år siden bidro Playeruknown’s Battlegrounds (PUBG) til sterke tall. Selv om spillet preger topplisten nå også, er det i mindre grad.

Topplisten er nå tapetsert av Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, PUBG, Grand Theft Auto V og Monster Hunter: World.

Kilde:
Eurogamer

Annonse