apple-xnor-ai-pentagon
Apple skal ha trukket Xnor.ai ut av Project Maven, sannsynligvis for å ikke ha forbindelser til militærets AI-initiativ.

Annonse


Apple kjøpte opp AI-selskapet Xnor.ai – fjernet Pentagon fra kundelista med en gang

Midtveis i januar kunne man melde at Apple hadde bladd opp nærmere to milliarder for AI-selskapet Xnor.ai, et selskap som spesialiserer seg innen kunstig intelligens som fungerer på enheter uten å ha behov for forbindelse til skyen.

Apple vil være foruten militærforbindelser

Nå meldes det at det oppkjøpte selskapet ikke lenger jobber med Project Maven – et prosjekt som ble igangsatt på initiativ fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

Apple Insider gjengir at The Information har kilder som melder at Xnor.ai sammen med et annet oppstartselskap kalt Clarifai jobbet på Project Maven inntil nylig, da Apple kjøpte opp det Seattle-baserte selskapet og kunne trekke det ut. Maven-prosjektet ble først annonsert for tre år siden og går ut på utvikling av datasyn-teknologi som på egenhånd kan analysere bildedata som fanges opp av militærdroner og lignende.

Det er nærliggende å tro at Apple trakk ut Xnor.ai fra prosjektet fordi det i fremtiden kan gi utfordringer og trøbbel knyttet til personvern.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse