Ansiktsgjenkjenning London
London satser på ansiktsgjenkjenning.

Annonse


Neste gang du reiser til London blir ansiktet ditt skannet av politiet

Kameraer som kan kjenne igjen enkeltindivider brukes i flere land, blant annet i India og Kina.

Men nå skal en europeisk storby for alvor ta i bruk slik teknologi. Politiet i London skal nå, i store deler av byen, bruke kameraer som kan identifisere ansikter i sanntid.

Vil ta kriminelle som er etterlyst

I flere av Londons travleste gater installeres det kameraer som skanner ansiktene til forbipasserende. Hvis et ansikt matches med en person som er etterlyst, blir politiet varslet.

– Dette vil hjelpe oss med å håndtere og forhindre alvorlig kriminalitet, inkludert alvorlig vold, våpen, knivangrep, seksuelt misbruk av barn og hjelper oss med å beskytte de mest sårbare, uttaler Metropolitian-politiet.

Annonse


Unøyaktig teknologi

En studie ved Universitetet i Essex visste i fjor at teknologien som politiet bruker er svært unøyaktig. 81 prosent av alle matcher har vist seg å være feil.

Den samme teknologien, som kalles Live Facial Recognition (LFR), blir også brukt av politiet i South Wales. I fjor skal ansiktsgjenkjenningen på feilaktig vis ha identifisert 2 300 uskyldige personer.

På Twitter påpeker politiet at bildene som samles inn slette umiddelbart, med mindre bildet kan kobles opp mot en etterlyst kriminell.

Kilde:
Engadget
Metropolitan Police

Annonse