Sonos Legacy
Eldre Sonos-enheter mister snart tilgangen til fremtidige oppdateringer.

Annonse


Sonos advarer: nå blir det slutt på oppdateringer

Sonos har kunngjort at det fra mai vil bli slutt på oppdateringer til selskapets eldste produkter.

Avgjørelsen gjelder «legacy»-enhetene, noe som betyr at alle Sonos Zone Player-enheter, Connect og Connect:Amp, første generasjons Play:5, CE200-kontrolleren og Bridge er berørt.

Når det gjelder Connect og Connect:Amp er det bare enheter som er produsert mellom 2011 og 2015 som ikke lenger vil få oppdateringer.

Rabatt på moderne produkt

«Uten nye programvareoppdateringer, tilgang til tjenester og ny funksjonalitet, vil lydsystemet ditt etter hvert bli forstyrret, spesielt når partnere utvikler teknologien sin», skriver Sonos i et blogginnlegg.

Annonse
Kunder kan nå velge om de ønsker å bruke enhetene videre, eller erstatte dem med et moderne Sonos-produkt til rabattert pris. Dette skjer gjennom Sonos’ Trade In-program, som tilbyr opptil 30 prosent rabatt på innbytte av produkter.

Selskapet opplyser også at enhetene vil få tilgang til fastvareoppdateringer etter mai, så langt det lar seg gjøre. Men nye funksjoner kan du altså glemme.

Hvis du har et hjemmesystem som består av flere Sonos-produkter, og én av enhetene er en såkalt «Legacy»-enhet, blir du nødt til å fjerne denne enheten for resten av enhetene skal motta oppdateringer. Sonos krever nemlig at alle enheter er på samme programvareversjon for at en oppdatering skal kunne installeres.

Kvitter seg med Sonos-enheter

Etter at nyheten ble kjent har flere av disse produktene dukket opp på Finn og utenlandske bruktbutikker. Mange vil naturligvis kvitte seg med disse enhetene nå som Sonos praktisk talt har tatt livet av dem (selv om enhetene vil fortsette å virke i nærmeste fremtid).

Sonos er påpasselig med å påpeke at de fleste av disse enhetene er veldig gamle – det eldste produktet ble for eksempel lansert i 2004, altså lenge før den første iPhone-modellen kom på markedet.

Lover oppdateringer i fem år

Den originale Play:5-høyttaleren ble lansert i 2009 og der selskapets første høyttaler som nå mister tilgangen til fremtidige oppdateringer. Sonos har forpliktet seg til å levere programvareoppdateringer i fem år etter det siste direkte salget av en enhet.

Kilde:
CNET
Sonos

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse