Elbil batteri lading
Kina vil la elbileiere bytte ut batteriene.

Annonse


Er dette elbilfremtiden?

En av forskjellene mellom tradisjonelle drivstoffdrevne biler og elbiler er at sistnevnte må lades.

Men trenger det nødvendigvis å være slik at sjåføren må gjøre dette selv? Bloomberg har publisert en interessant artikkel som handler om en ny satsing i Kina. Ifølge nettstedet, som har vært i kontakt med kilder som har kjennskap til saken, ønsker kinesiske myndigheter å eliminere behovet for å lade elbiler ved ladestasjoner.

Felles standard for utskiftbare batterier

Landet satser nå på at det skal utvikles en felles standard for en ny batteriteknologi som lar bileiere bytte ut batteriene.

Med en slik teknologi kan bileiere få installert fullt oppladede battier på en stasjon, istedet for at bilens batterier lades opp. Prosessen vil ideelt sett ta kun ti minutter, noe som er vesentlig kortere enn fullstendig opplading via ladestasjoner.

Annonse


Kina er som kjent verdens største elbilmarked (halvparten av alle elbiler selges der), men landet satser visstnok på denne nye teknologien for å appellere til enda flere. En mulighet er at elbiler med slik teknologi vil kunne selges uten batterier (noe som igjen betyr billigere biler). Batterier vil deretter kunne leies eller kjøpes etter eget behov.

Tesla testet, men ga seg

Utskiftbare elbilbatterier har vært utforsket før. Mellom 2007 og 2013 eksperimenterte selskapet Better Place med slik teknologi, men det ble kun solgt 500 biler. Better Place tapte 800 millioner dollar på prosjektet, ifølge The Next Web.

Tesla testet lignende teknologi for flere år siden, men den ble aldri rullet ut i stor skala.

Kilde:
The Next Web
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse