Cellebrite politi
Cellebrite-verktøyet har et enkelt og brukervennlig grensesnitt.

Annonse


Her bruker politiet enheten som låser opp ALLE telefoner

Cellebrite-enhetene som kan låse opp mobiltelefoner brukes av politiet i flere land, inkludert Kripos i Norge.

Verktøyet er altså ikke den best bevarte hemmeligheten i verden. Vi har tidligere skrevet av disse enhetene blir solgt til spottpris på nettbutikker som eBay og Amazon.

Enkelt grensesnitt

Takket være politiet i Skottland vet vi nå litt mer. Politiet har nemlig publisert en video som viser en Cellebrite-enhet i aksjon. Via det enkle grensesnittet kan personene som eier en slik enhet få tilgang til tekstmeldinger, bilder, kalenderoppføringer og mye annet både fra Android og iOS-enheter.

– Får tilbake telefonen raskere

Det skotske politiet hevder at disse enhetene gjør det mulig for politiet å levere mobiltelefonene tilbake til eieren raskere. Argumentet er at politiet på en rask måte kan avgjøre om det finnes relevante spor og bevis på telefonen ved å bruke Cellebrite-verktøyet.

Annonse


«Teknologien lar spesialtrente betjenter låse opp enheter for å finne ut om de inneholder informasjon som kan være verdifull for en politietterforskning eller hendelser. Enheter som ikke er relevant i en etterforskning kan bli returnert til eieren raskere», forklarer det skotske politiet i videoen.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse