spotify-pet-playlists
Spotify introduserer spillelister ment for kjæledyret ditt i en algoritmestyrt funksjon.

Annonse


Har du hund, katt, hamster, iguan eller fugl? Da har Spotify en overraskelse til kjæledyret ditt

Spotfiy har i dag lansert funksjonen “Pet Playlists” ifølge selskapet selv på bakgrunn av det unike forholdet mellom dyr og mennesker.

Funksjonen gjør nettopp det du antar: Spotify-brukere får spillelister fra en algoritme basert på deres personlige smak og kjæledyrets karakteristikker. Disse bestemmes av Spotify ved at du som eieren svarer på noen spørsmål om dyret ditt, hvorpå strømmetjenesten genererer en spilleliste med 30 sanger som er ment spesifikt for kjæledyret ditt.

Basert på undersøkelse

Selskapet har implementert funksjonen med basis i en undersøkelse som omhandler forholdet mellom mennesker, dyr og musikk.

Spotify markerer interessen i en undersøkelse der det blant annet vises til at 71 prosent av de med kjæledyr pleier å spille musikk for dyrene sine, og åtte av ti vanligvis pleier å spille musikk for dem. Om dette er tilfellet så er det altså like greit at de får spillelister som de sannsynligvis setter større pris på.

Annonse


For å komme i gang trenger du kun å gå inn på spotify.com/pets enten på mobil eller på desktop. Herfra velger du hva slags dyr du har, enten det er hund, katt, hamster, fugl eller en iguan. Deretter følger du disse trinnene:

  • Steg 1: Fortell om ditt kjæledyr – fra bedagelig til energisk, sjenert eller vennlig og apatisk til nysgjerrig. Egenskapene du gir vil bidra til å gjøre spillelisten mer personlig for kjæledyret ditt.
  • Steg 2: Legg til både navn og bilde av ditt kjæredyr – spillelisten vil dermed vise ditt kjæledyrs navn og bilde, og du får også et personifisert «sharecard».
  • Steg 3: Lytt og del – når du er ferdig, vil du umiddelbart få tilgang til spillelisten til kjæledyret ditt med en gang, og du kan også laste opp det personlige «sharecardet» på dine sosiale medier.

Skal du lage en spilleliste til kjæledyret ditt?

Kilde:
Spotify

Annonse


Annonse


Annonse