Polti Tesla Model 3
Politiet i Bargersville kjører Tesla Model 3.

Annonse


Tesla Model 3 brukes som politibil i denne småbyen: – Folk vi stopper vil bare snakke om bilen

Politiet i flere land har allerede bestemt seg for å innføre Cybertruck til sin flåte. Det er fortsatt en god stund til Tesla-pickup-en lanseres, men at elbiler kan fungere som politibiler er det ingen tvil om.

Vekker interesse

Bargersville-politiet i Indiana benytter seg nå av Model 3 og bilen har raskt blitt populær blant betjentene. Politisjefen i den lille byen, Todd Bertram, kan fortelle at bilen vekker interesse hos personer de stopper i trafikkontroller.

– Jeg tok en fyr i å kjøre for fort, men alt han ville snakke om var Tesla-en, sier Bertram.

Bargersville-politiet gikk til innkjøp av Model 3 i august 2019. Planen er etter hvert at hele bilflåten skal bestå av Tesla-er.

Annonse


Kan ansette flere

Bertram hevder at politiet sparer minst 6 000 dollar i året, omlag 52 000 kroner, på å kjøre Model 3, sammenlignet med å bruke sine eldre bensin- og diesel-drevne biler. Politisjefen hevder at kostadsbesparelsene vil legge til rette for flere nyansettelser.

– Jeg trenger å ansette et par personer i løpet av de neste årene, så målet var å ha et par Tesla-er som kunne redusere kostnadene våre slik at vi kan lønne de nyansatte, sier Bertram, ifølge Indy Star.

Enklere sniking

Med å spare penger var ikke den eneste grunne til at politiet gikk til anskaffelse av Model 3. Det lave støynivået ble også sett på som en stor fordel. Hvis politiet behøver å snike seg frem mot en mistenkt vil den stillegående bilen legge til rette for nettopp det.

Kilde:
Teslarati

Annonse


Annonse


Annonse