Smarthjem
Teknologigigantene skal samarbeide om en ny standard for smarthjem-produkter.

Annonse


Apple, Google og Amazon gjør det utenkelige

Smarte høyttalere, smarte lys, smarte ovner – antall smartdingser har eksplodert de siste årene.

Denne eksplosjonen er ledet av verdens største teknologiselskaper, blant annet Amazon, Google og Apple.

Men ett problem med smartdingsene våre er at de ikke nødvendigvis snakker sammen på tvers av de ulike selskapenes plattformer, noe som skaper trøbbel for både forbrukere og produsenter.

Dette kan imidlertid forandre seg nå.

Annonse


Helt ny standard

Apple, Amazon, Google og Zigbee Alliance har nå annonsert et nytt prosjekt som har ett mål for øyet: å utvikle en ny, gratis og åpen tilkoblingsstandard for smarthjemprodukter. Apple bekrefter selv samarbeidet i en pressemelding, det samme gjør Google.

Selskapene skal fokusere på å øke kompatibilitet, sikkerhet og ikke minst forenkle utviklingen for selskaper som tilbyr smartprodukter. Prosjektet går under navnet «Project Connected Home over IP».

Kan standarden bli starten på en smarthjem-revolusjon?

Zigbee Alliance har en rekke prominente selskaper som medlemmer, inkludert IKEA, Signify (som produserer Phillips Hue-produktene), Silicon Labs, Somfy, Wulian, Schneider Electric, Resideo, Legrand og NXP Semiconductors.

Med så mange parter med på laget er det ikke utenkelig at vi står overfor en aldri så liten revolusjon i smarthjem-kategorien. Når den nye standarden er ferdigutviklet vil du enkelt kunne se på produktesken (takket være en Project Connected Home over IP-logo) om produktet vil fungere med enhetene du allerede eier.

«Prosjektet sikter på å gjøre det enklere for enhetsprodusenter å bygge enheter som er kompatible med smarthjem- og stemmetjenester slik som Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Assistant og andre», skriver Apple i pressemeldingen.

Kilde:
MacRumors
Apple

Annonse