applemacpro
Legg merke til nummerering av komponenter for å gjøre det enda enklere. Og, for å fjerne et PCIe-kort, eller flere av dem samtidig, trykker man på en bryter som åpner alle kortplassene samtidig.

Annonse


Hvem hadde trodd de endelig skulle gi Apple 9 av 10?!

iFixit har vel aldri gitt 9 av 10 til et Apple-produkt tidligere.

9 av 10 til et Apple-produkt

Nettsiden tar fra hverandre teknologi og gir produktet en poengsum fra 1 til 10 i forhold til hvor enkelt de mener det er gjøre sin egen service på enheten, om den skulle gå i stykker eller om man skulle ønske å oppgradere for bedre ytelse.

Nå har de vurdert nye Mac Pro og gir maskinen nesten full pott, for det eneste som ikke kan skiftes uten videre er SSD-en. Ønsker man å gjøre det, må man kontakte en autorisert Apple servicebutikk. Dette fordi SSD-en er koblet til Apples T2-krypteringsbrikke.

iFixit mener Mac Pro er “er et Fixmas-mirakel: vakker, utrolig godt satt sammen, og en mesterklasse i reparasjonsevne.”

Apple holder seg til standarder og hjelper denne gang eieren med å tukle

Årsaken til at Mac Pro får nesten maks-score er at denne Mac-en er som en tradisjonell PC, bare enda litt enklere på visse punkter:

Annonse


Apple har nummerert hvor komponentene er å finne på innsiden. Dessuten kan man åpne maskinen uten å måtte skru i det hele tatt, og de aller fleste komponentene kan skrus fra hverandre med tradisjonelle verktøy.

Både RAM og CPU kan oppgraderes og fjernes fra maskinen uten å måtte gjøre spesial-arbeid med spesial-verktøy kun Apple innehar.

Det mest negative ifølge iFixit er, om man ønsker å skifte ut deler, så må man plukke komponenter fra Apples liste eller trolig betale ekstra mye.

Kilde:
iFixit