euorpa-elbil
Tyskland tar igjen Norge som landet med flest solgte elbiler i Europa.

Annonse


Først nå har Tyskland tatt oss igjen i antallet elbiler – uthever seg som nummer én i Europa

Tyskland har nå offisielt solgt flere elbiler enn Norge.

Viser ikke et nyansert bilde

For de som er elbilinteresserte i Tyskland, og politikerne, er dog ikke statistikken så mye å skryte av da dette ikke er justert for elbil per person, men i stedet totaltallet antallet solgte som Tyskland kan skryte av 57 533 mot 56 893 solgte i Norge – en forskjell på kun 640 biler.

Det bor litt over 5,3 millioner i Norge, mens Tyskland har 83 millioner. Vekstmulighetene påpekes, der den ekstreme el-innsatsen fra tyske giganter som Daimler, Volkswagen Group og BMW har mer potensiale til å få et større utslag blant den tyske befolkningen.

– Tyske bilprodusenter skal gjøre en tredobling av tilbudet sitt med opptil 150 modeller innen 2023, forteller Bernhard Mattes, øverste leder i den tyske interessegruppen Verband der Automobilindustrie.

Annonse


Over 50 milliarder euro skal dessuten investeres i el-satsingen innen 2024, ifølge Mattes.

Europa-leder siden 2010

I Norge har det blitt solgt flest elektriske biler hvert år i Europa siden 2020, da Nissan Leaf debuterte. Siden har både Nederland og Tyskland etterhvert klart å hente seg inn, og først i år har Tyskland innhentet Norge – helt på tampen av året.

Det har hjulpet med en nedgang i salget av el-bildrevne her til lands med 27 prosent ned til 3697, mens det i Tyskland økte rett over ni prosent til 4651 solgte biler.

På globalt basis har Tyskland hittil utgjort nummer fire, etter Kina (med halvparten), USA og Norge på første, andre- og tredjeplass.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse