Google Maps gatelys
Google Maps jobber med en ny funksjon som skal øke brukernes sikkerhet.

Annonse


Er du redd for å gå alene i mørket? Nå vil Google hjelpe deg

Google Maps har for mange blitt en uerstattelig assistent. Den hjelper deg ikke bare med å finne veien når du kjører bil – Maps kan også finne butikker, restauranter og severdigheter for deg når du spaserer i en ukjent by.

Sender deg gatene med mest lys

Snart kommer det kanskje en ny funksjon som er ekstra nyttig for gående Google Maps-brukere.

XDA Developers har funnet referanser til en hittil ukjent funksjon i karttjenesten. Funksjonen er ganske enkel: den viser på kartet hvilke gater som er opplyst av gatelys. Brukeren vil kunne identifisere slike gater ved hjelp av en gul prikk på kartet.

Den nye gatelys-funksjonen er en etterspurt funksjon. Tidligere i høst fikk blant annet denne tweeten stor oppmerksomhet i sosiale medier:

Annonse


Selv om den nye «Lightning»-funksjonen er ubekreftet tyder det meste på at Google har tatt oppfordringen på alvor. XDA Developers tror at funksjonen blir rullet ut til det indiske markedet først, fordi landet i det siste har fått oppmerksomhet verden over på grunn av mange brutale overgrep mot kvinner.

Usikkert hvordan Google skal gjøre det

Men hvordan skal Google vite hvilke gater som er godt opplyst, og hvilke som er mørke? Akkurat det er foreløpig uklart. Det kunne vært en smal sak å finne ut dette dersom alle gatelys vart smartlys. Men vi har foreløpig ikke kommet helt dit.

Enn så lenge benyttes tradisjonelle gatelys, og da kan det godt tenkes at Google vil benytte seg av bruker-innsendt data, altså på samme måte som Maps samler inn data om trafikkhendelser.

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse