Google Maps AR
Endelig ruller Google ut denne funksjonen til alle.

Annonse


Slik aktiverer du den splitter nye Google Maps-funksjonen

Under fjorårets I/O-konferanse viste Google frem en ny funksjon som bringer AR (utvidet virkelighet) til Google Maps.

Ved hjelp av kartapplikasjonen og kameraet på telefonen, kan Maps gi deg veibeskrivelser i sanntid ved hjelp gigantiske virtuelle piler og gateskilt på skjermen, ikke så ulikt det Google lovte med Google Glass.

Dette trenger du

Tidligere i år fikk blant annet eiere av Pixel-telefoner tilgang til funksjonen, men endelig rulles den ut til «alle».

Med «alle» mener vi Android-telefoner som støtter ARCore samt iPhone-modeller som støtter ARKit. Har du en slik telefon, altså en som støtter AR, kan du (kanskje) ta i bruk «Live View»-funksjonen allerede nå. Merk at også «Street View» må være tilgjengelig der du befinner deg for at funksjonen skal fungere.

Annonse


The Wall Street Journal tok en titt på «Live View» tidligere i år:

Slik gjør du det

For å ta i bruk «Live View» gjør du følgende:

Søk etter eller trykk på et ønsket sted på kartet –> Trykk på veibeskrivelsesknappen på bunnen av skjermen –> Velg «Gå»-symbolet på toppen av skjermen –> Trykk på «Live View»-knappen på bunnen av skjermen.

Kan ta noen dager

Å navigere etter virtuelle piler og skilt kan fort bli et nyttig tilskudd til Maps-funksjonaliteten, men Google ser imidlertid ikke for seg at funksjonen skal ta over for den vanlige navigasjonen.

Istedet er AR-navigering ment som en nyttig ekstrafunksjon som kan hjelpe deg i spesielle tilfeller, som for eksempel når du har gått av T-banen og lurer på hvor du skal gå.

Merk at funksjonen fortsatt er i beta og at det kan ta noen dager før du får oppdateringen som inkluderer den.

Kilde:
TechCrunch

Annonse