qualcommsnapdragon5g
Dette er Qualcomms 5G-modem som også blir å finne i selskapets egne Snapdragon-brikkesett, deriblant nye 865 5G.

Annonse


Derfor kan iPhone 12 få dårligere 5G enn konkurrentene

Qualcomm og Apple jobber nå svært iherdig for å få iPhone 12 5G-klar for lanseringen september neste år, men de rakk neppe designe den aller beste løsningen for iPhone 12-kundene.

Rekker det akkurat for iPhone 12 i 2020

Qualcomm uttaler nå under deres eget Snapdragon-event, at deres første prioritet er 5G-modem til Apples iPhone, som også kommer til å benytte deler fra andre enn kun dem for å få alt satt sammen i tide.

For trolig vil Apple bruke andres komponenter mellom brikkesettene, antenne og mottager, det er derfor ikke den komplette Qualcomm 5G-pakken, men modemet skal altså Qualcomm levere til Apple selv har integrert Intels 5G-teknologi og gjort det til sitt eget, men det er flere år unna – minst tre.

Kan bli tregere på nett som iPhone som regel alltid er

Dette er i utgangspunktet ikke den beste løsningen, da det aller beste hadde vært om Apple brukte Qualcomms brikker i kombinasjon med 5G-modemet, men visstnok skal Apple ha låst fast 5G-spesifikasjonene hele 18 måneder før lanseringen høsten neste år.

Annonse


Det er ingenting nytt at iPhone yter dårligere på 4G-nett da de ofte har nyttet Intels LTE-teknologi. Nå blir det riktignok Qualcomm neste år, men altså uten den mest optimale 5G-pakken.

“Vi startet samarbeidet sannsynligvis senere enn vi begge ønsket, men vi jobber sammen for å få gjort unna så mye som mulig, og for å dra mest mulig fordel av det de har gjort før, slik at vi faktisk kan lansere en telefon samtidig med 5G, “sa forklarer Qualcomm-sjef Cristiano Amon.

Kilde:
PCMag

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse