FordMustangMachE
Ford Mustang Mach-E under avdukingen i Oslo.

Annonse


Så mange har forhåndsbestilt den: dette er prisen på Ford Mustang Mach-E Norge

I går ble Ford Mustang Mach-E offisielt avduket.

Ford opplyser nå at “hele 1700 har forhåndsbestilt elbilnyheten bare det første døgnet i Norge”.

1700 nordmenn har forhåndsbestilt

“Mer enn 1500 nordmenn og medier fra hele Europa fikk i går oppleve den eksklusive Europa-premieren på Fords nye elektriske SUV, Mustang Mach-E i Oslo, bare timer etter den storslåtte verdensavdukingen i Los Angeles”, skryter Ford i pressmeldingen som også avslører prisen:

412 000 kroner er prisen for modellen som er en “godt utstyrt standard range variant”. Denne har bakhjulstrekk og 450 kilometers rekkevidde.

Annonse


https://youtu.be/6j0S2V4Wtjc

Flere modeller på vei

Ford bekrefter at det også kommer en “long range variant med rekkevidde opptil 600 kilometer, og ikke minst blir den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer. Toppmodellen blir komplett utstyrte «First Edition», som vil bli produsert i et begrenset opplag.”

Er spesiallaget for nordmenn, ifølge Fords sjefsdesigner

Designer Murat Gueler fra Ford Europa var med på Europa-lanseringen på Tjuvholmen i Oslo.

Ifølge Fords pressmelding “forsikrer om at dette er en elbil hvor nordmenns ønsker og preferanser er spesielt tatt hensyn til”:

– I Norge er det ofte krevende vær og føreforhold, og det er også det landet i verden som har mest erfaring med elbiler. Her er det mange meninger om hvordan en ideell elbil skal bygges, så vårt team har jobbet spesielt tett med Ford Motor Norge for å utvikle en helelektrisk bil som tilfredsstiller kravene. SUV, lang rekkevidde og firhjulstrekk kombinert med toppmoderne teknologi som også kan oppdateres (OTA), mobil som nøkkel, stor berøringsskjerm og en praktisk stor frunk (bagasjerom foran på bilen) er eksempler på hva nordmenn forventer å få. Dette får de med nye Mustang Mach-E, lover Gueler.

Kilde:
Ford pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse