applemacbook
Batteriet er på nesten 100 Wh og er det største i en MacBook.

Annonse


Apple vegrer seg alltid for å gjøre dette, men gjorde et unntak denne gang

MacBook Pro 16 er 0,7 mm tykkere enn MacBook Pro 15.

De av dere som har fulgt med i Apple-timene vet det er nærmest uhørt at Apple gjør et nytt produkt tykkere enn en eldre modell. Dog, noen iPhone-modeller er unntaket.

Tykkere for å gjøre den bedre

MacBook Pro 16 nytter eldre design-filosofi som Apple ikke alltid er like kjente for:

gjør noe tykkere for å bedre kvaliteten (tastene) og batteriet. Spesielt sistnevnte har medført at 16″-modellen er feitere. Apple skryter av “opp til 11 timer batterilevetid”.

Apple testet slik:

“Testene ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjons­­enheter av 16-tommers MacBook Pro med 8-kjerners Intel Core i9-prosessor på 2,3 GHz med 16 GB RAM og 1 TB SSD. Testen måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 popu­lære nettsteder med skjerm­lysstyrken satt 12 trinn fra null (75 prosent).

I testen for filmavspilling i Apple TV-appen måles batteritiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlys­­styrken satt til 12 trinn fra null (75 prosent).

Batteritiden i dvalemodus måles ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk og logget på en iCloud-konto, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle system­innstillinger satt til standard. Batteritiden varierer avhengig av bruk og konfigurasjon. Du finner mer informasjon på apple.com/no/batteries.”

Batteriet er på 99.8 Wh (opp fra 83.6 Wh i MacBook Pro 15), det største noensinne i en MacBook.

1 av 10

Apple har også oppgradert viftesystemet med større vifteblader som kan dytte 28 prosent mer luft. Merk likevel at maskinen kan bli varm, ref anmelderne.

iFixit gir denne maskinen bånn i bøtta selv-reparasjons-score med 1 av 10. Blant annet er ikke det nye og forbedrede tastaturet enklere å reparere. Touch ID-sensoren er også på-knappen og begge deler er derfor låst til hovedkortet.

Kilde:
iFixit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse