John Carmack
John Carmack vil jobbe med AI.

Annonse


John Carmack går av som teknologisjef i Oculus for å forfølge «umulig» AI-idé

John Carmack er for mange mest kjent som grunnlegger av iD Software, et selskap som blant annet har Wolfenstein 3D, Quake og Doom på CV-en.

For seks år siden forlot Carmack selskapet han selv grunnla, og gikk over til Facebook. Der ble han teknologisjef for Oculus, Facebooks VR-satsing.

Kun rådgivende rolle

Nå melder den kjente utvikleren at han går av som teknologisjef for selskapet. Han trekker seg imidlertid ikke helt ut av Oculus, men Carmack sier at han nå kun vil ha en rådgivende rolle i selskapet. Det opplyser han selv i et Facebook-innlegg:

Annonse


Vil utvikle «sci-fi»-utgaven av AI

Så hva skal Carmack bruke tiden sin på nå? Svaret er AI.

John Carmacks nye jobb er å utvikle bedre kunstig intelligens, såkalt Artificial General Intelligence (AGI). Han skal ikke jobbe for noe selskap, dette er et personlig prosjekt for spill-legenden.

AGI er et AI-system som skal kunne lære på samme måte som mennesker. Teknologien er ikke like begrenset som dagens maskinklæringsalgoritmer. Noen omtaler et slikt AI-system gjerne som «science fiction-versjonen av AI». Hele ideen om slik AI er fortsatt i sin spede begynnelse, men John Carmack vil altså nå forfølge denne ideen

«Når jeg tenker tilbake på alt jeg har gjort på tvers av spill, luftfart og VR, har jeg alltid følt at jeg i det minste har hatt løsningene i sikte – selv om løsningene var ukonvensjonelle eller uprøvde. Jeg har noen ganger lurt på hvordan jeg vil ta tak i et problem der løsningen faktisk ikke er i sikte. Jeg bestemte meg for å gi det et forsøk før jeg blir for gammel», skriver Carmack på Facebook.

Kilde:
John Carmack

Annonse