nvidia-g-sync-lg

Annonse


Vi måtte lese to ganger før vi skjønte at dette stemte

LG har på plass en programvareoppdatering til utvalgte OLED-TV-er i 2019-rekken deres. Dette er gode nyheter fordi LG med oppdateringen introduserer støtte for G-Sync, men dessverre må du belage deg på å vente litt mer for at oppdateringen skal finne sted her til lands. Nærmere årsslutt ser ut til å være et godt estimat for når vi får tilgang i Europa.

Nvidia sprer teknologien

Først ut er nemlig Nord-Amerika som får oppdateringen allerede denne uken, og de utvalgte modellene er E9 og C9 i tillegg til innstegsmodellen B9.

G-Sync er teknologi tilhørende Nvidia som tar på seg oppgaven med å eliminere såkalt screen tearing gjennom synkronisering av grafikkort med skjerm.

Vanligvis er slik teknologi normalt å finne i PC-skjermer, men i nyere tid har Nvidia åpnet for å spre standarden. Første steg var å gjøre G-Sync tilgjengelig på en haug skjermer som til å begynne med kun støttet AMD sin tilsvarende FreeSync-teknologi, men slik vi ser nå så har det spredt seg til TV-er.

Annonse


Innebygget i HDMI 2.1

Du trenger naturligvis en grafikkort fra Nvidia til å gjøre noe stort av funksjonen på de kompatible TV-ene fra LG, og det understreker at GPU-en må være i selskapets RTX-serie med kort, alternativt i GTX 16-serien. Med riktig oppsett vil du se variabel bildefrekvens på opptil 120Hz.

Om du skulle ta deg selv i å deppe over at du ikke har en nyere LG-TV med OLED-skjerm så bør du vite at det etterhvert anses som naturlig at de fleste TV-er vil inkludere teknologi for variabel bildefrekvens som en konsekvens av at HDMI 2.1 har innebygget støtte for dette.

Kilde:
The Verge