Mark Zuckerberg
Bøter er ikke nok, mener senator Ron Wyden. Han foreslår fengselsstraff for Zuckerberg.

Annonse


Vil straffe toppsjefene hardt: – Med denne loven hadde Mark Zuckerberg vært i fengsel

Dersom et nytt personvern-lovforslag i USA får gjennomslag, vil toppsjefer i selskaper kunne risikere opptil 20 års fengsel dersom selskapene deres ikke klarer å beskytte brukerne sine.

Bøter og fengselsstraff

For Facebook-sjef Mark Zuckerbergs del er det dårlig nytt. For med den nye loven, kalt Mind Your Business Act, ville Zuckerberg selv havnet bak murene.

Ifølge CNET er det senatoren Ron Wyden som har kommet med lovforslaget. Han skal i lang tid ha vært tilhenger av strengere personvern-regler.

Wyden sier at loven vil føre til betydningsfulle straffer for selskaper som ikke beskytter brukernes personvern. I tillegg til fengselstid foreslår lovforslaget at toppsjefene personlig må betale store bøter.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

Ron Wyden
Ron Wyden er senator og representerer Oregon og Det demokratiske parti i USA.

– Klask på håndleddet er ikke nok

– Mark Zuckerberg vi ikke ta personvernet til amerikanerne på alvor med mindre han får føle på personlige konsekvenser. Et klask på håndleddet fra FTC er ikke nok, så under mitt lovforslag vil han bli fengsel for å ha løyet til myndighetene, sier Wyden i en uttalelse.

Mind Your Business Act er en oppdatering av Consumer Data Protection Act, som ble foreslått av samme mann i november.

I tillegg til at toppsjefer skal kunne straffes hardt, vil man også med den nye loven kunne melde seg ut av datainnsamlinger med ett enkelt klikk. Loven krever også at selskaper er åpne om hvordan data blir samlet inn, brukt og hvem som kjøper dem. De som lyver om dette risikerer altså fengsel.

– Den (loven, journ. anm) er basert på tre grunnleggende ideer: forbrukere må kunne ta kontroll over sin egen private informasjon, selskaper må være langt mer åpne om hvordan de bruker og deler våre data, og toppsjefer må bli holdt personlig ansvarlig når de lyver om hvordan de beskytter vår personlige informasjon, sier Wyden til Motherboard.

Wydens lovforslag innebærer at FTC kan gi bøter på opptil fire prosent av et selskaps årlige inntekter dersom personvernkravene ikke oppfylles. Det i tillegg til at toppsjefene kan få fengselsstraffer på mellom 10-20 år.

Kilde:
9to5Mac
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse