oneplus-android-10-google
OnePlus er blant selskapene som byr egne bevegelser i OxygenOS. Du kan for eksempel dra fingeren oppover fra bunnen for å komme til hjemskjerm.

Annonse


Mobilprodusenter har lekt seg med dette i årevis – nå kan Android 10 sette en brems på det

Om du har erfaring med Android-telefoner så har du sannsynligvis vært borti at enkelte mobilprodusenter bruker egne spesialtilpassede løsninger på typiske håndbevegelser du bruker for å navigere deg rundt i menyene og applikasjonene.

For konsekventhetens skyld

Blant annet har vi den siste tiden sett selskaper som Huawei og OnePlus dra nytte av egne tilnærminger, i sistnevntes tilfelle med bevegelser som kan minne om de man har sett på Apples telefoner siden iPhone X.

Nå har 9To5Google bemerket seg at Google i sin nyeste tjenestevilkår gjør disse vanskeligere å finne frem, og at Google eksplisitt oppfordrer til å bruke enten det tradisjonelle oppsettet med tre knapper eller de nyeste bevegelsene som er i Android 10.

Endringene skal visstnok være et ledd i å gjøre opplevelsen på tvers av Android-telefoner mer konsekvent.

Annonse


Kan ikke vises i oppstartsprosessen heller

Tredjeparter kan altså fortsatt tilby de tilpassede bevegelsene, men de må være skjult i innstillingene – blant annet hindres de å aktivere bevegelsene som standard, og mobilprodusentene kan heller ikke varsle brukeren om at muligheten finnes, hverken i oppstartsprosessen eller som en notifikasjon.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse