Virtuelt tastatur
Ikke se bort i fra at fremtidens MacBook-maskiner kvitter seg med det fysiske tastaturet.

Annonse


Apple vil kvitte seg helt med det fysiske tastaturet

De fleste av oss føler nok at vi skriver raskere på et fysisk tastatur, men det behøver ikke nødvendigvis å være slik i fremtiden hvis teknologen utvikler seg langt nok.

Du kan føle knappene

Et nytt Apple-patent som er godkjent av US Patent & Trademark Office beskriver en ny haptisk teknologi kalt «Static Pattern Electrostatic Haptic Electrodes» som er designet for å få virtuelle tastatur til å føles mer ut som et fysisk tastatur.

Det vil innebære at du kan føle kantene på hver individuelle tast, i tillegg til å fysisk kjenne hvor midten av hver enkelt knapp befinner seg.

Akkurat det vil være helt essensielt dersom brukerne skal foretrekke det virtuelle over noe fysisk.

Annonse
Apple beskriver teknologien slik:

«En vibrerende aktuator kan konfigureres til å tilby haptiske tilbakemeldinger når input registreres via et virtuelt tastatur på et touch-panel. Tilbakemeldinger for slike komponenter kan forbedre brukeropplevelsen fordi dette kan simulere fysiske responser som brukerne forventer fra tradisjonelle tredimensjonale og mekaniske apparater (…)»

iPad først?

Ifølge bildene fra patentet kan det tyde på at Apple vurderer å introdusere denne nye teknologien til iPad før MacBook-maskinene. Det er heller ingenting i veien for at teknologien kan finne veien til iPhone.

Selv om det ikke er noen garanti for at teknologien vil erstatte fysiske tastaturer, vil det i det minste kunne gjøre virtuelle tastaturer bedre enn de er i dag.

Tror du Apple er inne på noe lurt her?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse