238593-amd-ryzen-chip-full-standing-1920x800_2

Annonse


Utsettelsen av AMDs Ryzen 9 3950X skyldes utilfredshet i klokkehastighet

Få dager tilbake meldte AMD offisielt at deres 16-kjerners prosessor i Ryzen 9 3950X havner i butikkhyller fra og med november, etter å først ha meldt en septemberlansering tidligere i år.

AMD utilfredse med hastighetene

Det gjorde de på noe svakt vis på Twitter og svært tilbakeholdent når det gjelder å dele opplysninger som kunne være med å belyse situasjonen.

Nå kan det hende situasjonen forklares i interne problemer det amerikanske brikkeselskapet opplever med den ulanserte prosessoren som er ment til å bli den første “mainstream”-varianten med 16 kjerner. I en rapport fra Digitimes så kommer det frem at AMD opplever Ryzen 9 3950X til å være trøblete med klokkehastigheter i boostmodus, der den ikke leverer hastigheter som AMD er fornøyde med.

Historikk med lavere hastigheter

Dette henger på greip hvis en skal bruke selskapets historie som en indikasjon, der de ofte har endt opp med å levere lavere hastigheter enn det de har operert med. Den nye 3000-serien til AMD var også preget av dette, der kun en liten prosentandel av brukernes prosessorer viste seg å oppnå boosthastighetene AMD hevdet. AMD lanserte en fiks for denne tidligere i september.

Kilde:
Neowin