ifixit-iphone-tradlos-lading-bilateral
Nettstedet iFixit har skrudd iPhone 11 Pro Max fra hverandre og funnet det som kan være spor av tosidig trådløs lading.

Annonse


Kontrabeskjeder i fleng: iFixits demontering tyder på spor av superfunksjon for lading

I henhold til tradisjonen så har nettstedet iFixit begitt seg på en fullstendig demontering av årets iPhone-modeller, denne gangen kanskje med et større fokus på batteriet og egenskapene knyttet til dette.

Ble ryktet hele veien, men trukket i siste liten

Ryktene skulle nemlig lenge ha det til at Pro-modellene skulle utstyres med såkalt tosidig trådløs lading slik at man eksempelvis kunne ladet den nye AirPods-boksen ved å plassere den på baksiden av mobiltelefonen – slik ble det dessverre ikke.

Kun noen dager før den offisielle lanseringen så var det flere troverdige Apple-kilder som gikk tilbake på denne informasjonen og meldte at teknologien likevel ikke var på plass, men ideen var Apple hadde vært så langt inn i prosessen at maskinvaren for batterifunksjonen var tilstede og at det potensielt var prat om en programvareoppdatering ved en senere anledning for å få på plass funksjonen.

Har funnet potensielle bevis

Også til det interessante funnet i iFixit sin demontering: her ble det i går funnet to nye batterikoblinger i de nye telefonene som aldri har vært tilstede før. Nettsidens undersøkelser tyder ifølge MacRumors på at minst én av disse er en direktekobling til den trådløse ladeplaten.

Annonse


Slik ser iPhone 11 Pro Max ut på innsiden, karakterisert i stor grad ved det L-formede batteriet.

Når iFixit bevisst koblet av den nedre batteriforbindelsen så var telefonen fremdeles aktiv og ladet gjennom Lightning-porten, men ikke gjennom vanlig, Qi-aktivert trådløs lading. Når de så koblet på forbindelsen igjen så skal telefonen ha vist en midlertidig temperaturvarsel før denne gikk ved automatisk.

Nettstedet spekulerer i at den mistet kontakt med en temperatursensor i tilknytning til batteriet i prosessen og at dette er en typisk funksjon som ville vært tilstede for å håndtere temperaturkontrollen ved bruk av slik tilnærming for bruk av trådløs lading.

– Ble aldri sendt til produksjon

I tiden etter iFixit sin demontering har Rene Ritchie fra iMore uttalt seg om saken på Twitter der han mener at denne ladeformen aldri ble “trukket tilbake” – ganske enkelt fordi det aldri ble sendt i produksjon og at det heller ikke er noe som kan aktiveres ved et senere tidspunkt:

https://twitter.com/reneritchie/status/1175198436993458176

Interessant nok påpeker han også mangelen som ville vært at den ikke kunne ladet Apple Watch, noe som henger på greip i forhold til argumentet med at Apple ikke tok med funksjonen fordi det “ikke fylte deres kriterier”.

Kilder:
iFixit
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse