mate30-huawei-google-applikasjoner

Annonse


– Klare til å legge ut Google-applikasjoner på Mate 30 over natta

Huaweis tilhold i det amerikanske handelsdepartementets berømte liste hindret ikke det kinesiske selskapet fra å lansere Mate 30-serien sin i München i går. Telefonene kommer som kjent uten Googles applikasjoner og tjenester ved lansering, men situasjonen kan ganske raskt endre seg fra Huaweis side dersom amerikanske myndigheter opphever bannlysningen.

– Klare til å gi det ut over natta

Ifølge Android Authority skal Huawei-sjefen Richard Yu ha insistert at selskapet står klare til å gi ut Google-applikasjonene “over natta” dersom bannlysningen ble opphevet. Endringen vil i så fall foregå gjennom en såkalt “over-the-air”-oppdatering, noe Yu presiserte i et gruppeintervju etter presentasjonen på scenen.

Han understreket dessuten at de ikke har tatt i bruk annen Google-programvare enn Andorid Open Source Project (AOSP) som et fundament for deres egne EMUI.

Relatert til bannlysningen og den amerikanske involveringen så uttalte Yu at Huawei brukes som en forhandlingsbrikke i handelskrigen mellom USA og Kina. Han ser for seg en snarlig løsning på konflikten.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse