Annonse


Nå er Mate 30 Pro offisiell – og helt uten Google-applikasjoner

Huawei er på plass i München for å presentere Mate 30-serien.

Arrangementet, som ledes av Richard Yu, starter kl 14.00 i dag og strømmes direkte via YouTube:

Noen minutter ut i lanseringsarrangementet og Huawei Mate 30 Pro er nå offisielt lansert. Telefonen er utstyrt med deres egne Kirin 990-brikke og det selskapet omtaler som “horizon”-skjerm med 88-graders kurver.

Batteriet i Mate 30 Pro er kort sagt et monster: med et massivt 4500mAh-batteri er det liten tvil om at du får en hel dag og litt mer ut av telefonen. Sammen med støtte for 40W-lading og trådløs lading med 27W så er det heller ikke lange tiden du må vente for å opplade telefonen.

Annonse


En haug kameraoppgraderinger

Skjermen er på 6.53-tommer med FHD+ og en oppløsning på 2400 x 1176. I likhet med P30 Pro vil du finne at Huawei har brukt vibreringsteknologi for lyd.

Huawei Mate 30 Pro kommer altså uten Googles tjenester og applikasjoner.

På baksiden finner du den sirkelformede kameraplasseringen med fire sensorer der en av disse to av disse er vidvinkelobjektiver (super-wide-angle med f/1.8 og wide-angle med f/1.6). Den tredje sensoren er en åtte megapikslers telefoto-objektiv med OIS mens den siste er en “Time-of-Flight”-sensor som bidrar til bedre dybdeanslag.

Huawei er ikke på latsiden, i hvert fall ikke med kameraet.

Frontkameraet er heller ikke på bærtur med sine 32-megapiksler.

Om du har et hjerte som i tillegg til mobiltelefoner brenner for biler så er det nok gode nyheter at Huawei Mate 30 Pro kommer i en Porsche-utgave. Ja, en helt Porsche-utgave som kalles Porsche Design RS, i skinn med røde detaljer, 12GB minne og 512GB intern lagringsplass som kan økes ved behov.

Huawei Mate 30 Pro kommer i en rekke farger og konfigurasjoner – også en skinnvariant med det de kaller “Vegan Leather”. Det kinesiske selskapet som det siste året har vært under hardt meddelte ingen dato for tilgjengelighet i Europa, men når Mate 30 og Mate 30 Pro først blir tilgjengelig så vil de koste henholdsvis 799 og 1099 britiske pund.

I dagens kurs utgjør dette rett under 9000 kroner for Mate 30 og 12300 kroner for Mate 30 Pro. Disse prisene virker noe drøye, og vi holder utkikk på de faktiske prisene.

Vi oppdaterer med ny informasjon når det foreligger.

Harmony OS-TV?

I tillegg til Mate 30-serien forventes det at Huawei annonserer Watch GT 2, en ny fitness-dings, et nettbrett og en TV som kjører Harmony OS.

Annonse