Annonse


Slik ønsker Huawei-sjefen å lette på spionasjefrykten

Administrerende direktør i Huawei, Ren Zhengfei, har i en uttalelse til The Economist åpnet seg om det som potensielt kan bli en mulig demper på konflikten mellom Huawei og amerikanske myndigheter.

– Kinesiske myndigheter ville ikke tillatt det

I intervjuet forteller Zhengfei at selskapet hans kan være villige til å hjelpe en vestlig rival om det kan være et tegn på at de ikke bedriver spionasje på vegne av kinesiske myndigheter. Det innebærer at de kan gi en vestlig motpart varig tilgang til 5G-patenter, kode og annet teknisk i bytte mot en engangssum.

En slik lisensiering vil også innebære ifølge Zhengfei at kjøperen får friheten til å foreta endringer i Huaweis kildekoder og avdekke eventuelle spor som kan indikere spionasjegrunnlag.

The Economist gjengis av Engadget likevel i å tvile at en slik strukturendring kan oppstå. Det argumenteres blant annet med at kinesiske myndigheter antakelig ville hindret Huawei i å selge det som er et av Kinas mest verdifulle eiendeler, og at det sannsynligvis ikke finnes så mange potensielle interessenter der ute som ville ha punget ut for teknologien.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse