Robot AI
AI-programvare kan etterligne stemmer - det benytter svindlere seg av.

Annonse


Toppsjefen nølte ikke ett sekund da svindlerne ville ha penger

Kunstig intelligens (AI) kan brukes til så mangt, blant til å etterligne stemmene til profilerte forretningsfolk.

Det er nettopp det som har skjedd i saken du skal få høre om. The Wall Street Journal har publisert en artikkel som omhandler en svindel-episode der AI-spilte en sentral rolle.

Voice phishing

Ifølge avisen skal svindlere ha brukt en AI-basert stemmegenererende programvare for å etterligne stemmen til en toppsjef i et tysk selskap. Dette er en teknikk som kalles vishing (kort for voice phishing).

Hendelsen skal ha skjedd i mars i år, da svindlerne lurte toppsjefen i et britisk energiselskap til å tro at han snakket med toppsjefen i sitt tyske moderselskap.

Annonse
Svindlerne lyktes, mildt sagt, for det hele endte med at den britiske toppsjefen overførte 243 000 dollar, over to millioner kroner.

Nølte ikke

Svindlerne skal ha bedt personen om å overføre pengene til en leverandør i Ungarn. Den britiske toppsjefen fikk én time på seg, og fikk samtidig lovnad om at pengene ville bli refundert kort tid etter.

Ettersom offeret var sikker på at han snakket med toppsjefen i morselskapet nølte han ikke med å gjennomføre betalingen.

Havnet i Mexico

Pengene ble imidlertid aldri tilbakebetalt. Da det kort tid etter kom et nytt krav fra svindlerne, satte toppsjefen foten ned.

Etterforskningen har foreløpig ikke ført til arrestasjoner, men myndighetene tror at pengene til slutt havnet i Mexico og andre steder.

Takket være gode forsikringsordninger har det britiske selskapet fått tilbakebetalt deler av det tapte beløpet.

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse