Skjermbilde 2019-05-17 kl. 19.47.36
Forskere har utviklet en kunstig Joe Rogan-stemme.

Annonse


Hører du forskjellen på Joe Rogans stemme og denne AI-kopien?

Kunstig intelligens kan brukes til så mangt, blant annet generering av kunstige stemmer.

Nå har forskere fra AI-selskapet Dessa gjenskapt stemmen til podcast-profilen og MMA-kommentatoren Joe Rogan. Og resultatet er overbevisende – stemmen høres verken kunstig eller robot-aktig ut. Det høres rett og slett ut som at det er Rogan selv som snakker (se video nederst i saken).

Derfor valgte de Rogan

Selskapet har til og med opprettet en quiz der du kan sjekke om du oppdager forskjellen mellom den AI-skapte stemmen, og Joe Rogans faktiske stemme.

Noe av årsaken til at Dessa valgte Rogan er at datamaterialet er meget stort, han har nemlig produsert mer enn 1300 episoder av The Joe Rogan Experience, der de fleste episodene er på 1-3 timer lange. Det gjør at materialet er svært godt egnet for å trene opp kunstig intelligens.

Annonse


Kan by på utfordringer

Men det er ikke helt uproblematisk at teknologi nå gjør oss i stand til å skape falske stemmer. Forskerne har selv adressert denne problematikken i et blogginnlegg. Se for eksempel for deg falske anrop – her kan man potensielt plage folk og utgi seg for å være noen andre enn man egentlig er.

– Åpenbart er de sosiale implikasjonene massive for teknologier slik som kunstige stemmer. Og implikasjonene vil påvirke alle. Fattige forbrukere og rike forbrukere, bedrifter og regjeringer, skriver Dessa i innlegget.

Også noe positivt

Selskapet påpeker imidlertid at det også er noen positive sider ved teknologien. De ser for seg mer realistiske stemmeassistenter, raskere og mer nøyaktig dubbing for TV og film og ikke minst: kunstige, personlige stemmer for personer som ikke kan snakke.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse