Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bynorth sine Focals-briller er allerede utstyrt med heads up display. (Ill.: Focal)

Har funnet Apples fremtidsprodukt i iOS 13

Apple-brillene kanskje 10. september.

MacRumors har fått tilgang til å titte i en intern iOS 13 testversjon kun ment for Apples utviklere. Det de lærte er veldig spennende.

AR-kode funnet i intern iOS 13 beta

For det har værsert rapporter om at Apples AR-hodesett er skrinlagt, men det stemmer ikke i det hele tatt skal vi tro iOS-kode som jo er langt mer troverdig enn en ryktesak da det er konkret og fersk kode.

En STARTester-app er nemlig funnet i OS-koden. Dette er en app som gjør det mulig å teste funksjonalitet på en iPhone uten selve hodesettet.

En les meg-tekstfil er også å finne. Den refererer til StarBoard, et systemgrensesnitt for stereo AR-apper. Samme fil refererer til maskinvare som enda ikke er avslørt, og kodenavnet er «Garta».

Forskjellige visninger i forhold til hva du gjør eller hvor du er?

Ved å undersøke iOS 13-koden nærmere, fant de også referanser til «StarBoard mode», «views» og «scenes» og flere referanser til AR: «ARStarBoardViewController» og «ARStarBoardSceneManager».

Ming Chi-Kuo og Bloombergs Apple ekspert Mark Gurman har tidligere uttalt at Apples AR-hodesett lanseres neste år og sistnevnte mener at Apples AR OS er døpt «rOS».

Kanskje får vi en smakebit på hodesettet 10. september under Apples iPhone-pressekonferanse – sloganet deres denne gang er jo «By innovation only».

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, AR, ios