mini-cooper-se-elektrisk
Elena Eder i BMW melder at de har mottatt 45000 interessenter for Mini Cooper SE.

Annonse


Overrasker med skyhøyt antall reservasjoner for elektrisk Mini Cooper

Ikke alle var like begeistret over spesifikasjonslisten til den nye, helelektriske Mini Cooper SE da den ble avduket i juli. Et ryddig og ganske pent design ble overskygget av rekkevidden som ble oppgitt til å være omkring 250 til 270 kilometer, men det ser ikke ut til å ha hatt store konsekvenser for BMW, som nå kan melde at de har mottatt over 45 000 reservasjoner for bilen.

Basert på i3

Mini Cooper SE er den første helelektriske bilen til BMW siden lanseringen av BMW i3 i 2013. At drivlinja på den nye bilen er basert på i3 faller ikke i god jord hos alle. Til tross for et denne konfigurasjonen så leverer motoren 135kW/184HK, og BMW fastslår at null til 60km/t går unna på 3,9 sekunder.

Hvorvidt antallet på 45 000 representerer en god indikasjon på den egentlige interessen for Mini Cooper SE er usikkert ettersom BMW ikke har tatt reservasjonsbeløp på disse.

Produksjonen starter etter planen i november på selskapets produksjonslokaler i Oxford, Storbritannia. Prisene er ikke kjent på dette tidspunktet, men Electrek skriver at den starter på 32 500 euro i Tyskland.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse