mini-cooper-se-elektrisk
Cooper SE blir å se på norske veier tidlig i 2020 om alt går etter planen.

Annonse


Avslører sin første helelektriske Mini med Cooper SE

De største Mini Cooper-tilhengerne blant oss har lenge siklet over et konsept av en helelektrisk Mini, men nå blir Cooper SE en realitet, og en luksuriøs en som sådan. Mini Cooper SE er bilmerkets første helelektriske bil, med en drivlinje som fra grunnen av er skapt for elektrisk kjøring.

Klassisk, luksusdesign

Rekkevidden finner du til å være mellom 235 og 270 kilometer, og hurtiglading er mulig opptil 50 kW. Med litt over syv sekunder fikser bilen null til 100-akselerasjonen, og motoren gir det som tilsvarer rundt 181 hestekrefter. Null til 60 kilometer i timen gjøres unna på 3,9 sekunder.

Spesifikasjonene når ikke helt opp til en konkurrent som Tesla, men Cooper SE har sin store sjarm i det klassiske designet som bærer et luksuriøst preg og som veldig mange har lært seg å like. Den elektriske bilen er i tillegg pakket inn i en fin fargekombinasjon med detaljer som tar seg veldig godt ut – se selv på bildene under.

Kan justere regenerativ bremsing

Startprisen på Mini Cooper SE er satt til 32 500 britiske pund. I Norge slipper man greit unna med 259 900 kroner for bilen med basisutstyr. Øker du med 20 000 kroner får du “Experience”-pakken, mens ytterligere 20 000 kroner gir deg “Maximise”-pakken med det beste utstyret.

Annonse
En detalj som kan være verdt å få med seg er at det er snakk om BMW-gruppens første elektriske bil på tvers av bilmerkene som kommer med mulighet fra eierens side til å bestemme egenskapene ved regenerativ bremsing, slik at det er opptil deg hvor aggressivt bilen stopper opp når du slipper gasspedalen. 

BMW forteller at de ønsker å få bilen ut på markedet så fort som mulig, med et sannsynlig lanseringstidspunkt rundt mars 2020.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse