iPhone 5c
Medarbeidere går ekstremt til verks for å smugler deler ut av fabrikken.

Annonse


Arbeidere gravde hull for å smugle iPhone-deler ut av fabrikken – ble fersket av Apple

Til tross for mange sikkerhetstiltak har ikke Apple alltid klart å holde hemmelighetene så tett til brystet som de ønsker.

Uannonserte iPhone-enheter har dukket opp i offentligheten og iPhone-deler har funnet veien ut av fabrikkene for tidlig.

Gjemte deler i BH-er

Nå har The Information publisert en artikkel som tar for seg hvilke sikkerhetstiltak Apple tar i bruk for å forhindre lekkasjer.

Apple skal ha intensivert sine sikkerhetstiltak etter iPhone 5c-lekkasjen i 2013. Et nytt team som spesialiserte seg på produktsikkerhet ble dannet for å overvåke sikkerheten hos leverandører i Kina. På et tidspunkt skal teamet ha bestått av 30 personer.

Annonse


Tidligere medlemmer av det amerikanske militæret, som snakker flytende kinesisk, skal ha vært blant personene som var ansatt i denne rollen.

Teamet oppdaget en rekke forsøk på smugling av deler ut av fabrikkene. Ansatte skal ha gjemt deler i sko, belter og BH-er, for å nevne noe.

Ekte “Shawshank Redemption”-stil

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje dette: arbeidere skal ha «gravd en liten tunnel i hjørnet av et rom bak en stor maskin». Tunnelen skal angivelig ha vært tiltenkt som en smuglerrute.

«Folk fjernet bit for bit av veggen i ekte “Shawshank Redemption”-stil», skal en person med kjennskap til saken ha sagt, ifølge The Information.

Må scannes for metall

Disse hendelsene skal ha ført til at sikkerhetstiltakene ble skjerpet ytterligere. Når søppelsekker skal fjernes må de først sendes gjennom en metalldetektor. Dette for å utelukke at eventuelle deler blir smuglet.

Alle deler må også tildeles unike serienumre slik at de kan spores tilbake til de spesifikke fabrikklinjene. Alt inventar måtte telles hver dag for å forsikre at ingenting har forsvunnet.

Nettstedet hevder at lekkasjer kan føre til bot på flere millioner dollar for leverandører.

Kilde:
The Information via MacRumors

Annonse