Office 365
Denne produktpakken får ikke tyske studenter lov til å bruke lenger.

Annonse


Bannlyser Office 365 fra tyske skoler

Office 365-pakken er populær over hele verden, men nå får Microsoft redusert kundebasen sin, i hvert fall i Tyskland.

Tyske myndigheter har nå valgt å forby skoler i landet fra å bruke produktivitetspakken. Begrunnelsen er bekymring for at dataene tilhørende studenter skal lekkes til amerikanske myndigheter.

Google Docs og Apples iWork forbys også.

Derfor sier tyske myndigheter nei

Det er ikke at disse tjenestene bruker skylagring som er problemet, ifølge The Next Web. Istedet er det telemetri-informasjon som sendes fra Windows 10 og selskapets sky-løsning som er kjernen i problemet. Denne informasjonen sendes tilbake til USA, noe tyske myndigheter mener er problematisk.

Annonse


«Denne informasjonen kan inkludere alt fra normale data fra programvare-diagnostikk, til brukerinnhold fra Office-applikasjoner, slik som e-post-emner og setninger fra dokumenter der selskapets oversettelsesverktøy eller gramatikk-sjekker ble brukt», skriver The Next Web.

Med Office 365 bannlyst, oppfordres skoler til å bruke lokale versjoner av Office, istedet for den skybaserte versjonen. Foreløpig er det bare en stat som har iverksatt forbudet, men det forventes at endringene vil implementeres også i resten av landet.

Dette sier Microsoft

Microsoft har kommentert saken gjennom en uttalelse sendt ut til en rekke medier:

«Vi jobber rutinemessig med å adressere bekymringer fra kunder ved å tydeliggjøre våre retningslinjer og praksiser rundt databeskyttelse. Vi ser frem til å jobbe med Hessian Commissioner for å bedre forstå deres bekymringer. Når Office 365 er koblet til en jobb- eller skolekonto, har administratorer en rekke valg for å begrense funksjoner som er gjort mulig ved å sende data til Microsoft. Vi annonserte nylig (her og her), basert på tilbakemeldinger fra kunder, nye steg videre for bedre åpenhet og kontroll for disse organisasjonene når det gjelder å dele disse dataene. I våre brukervilkår dokumenterer vi stegene vi tar for å beskytte kundedata, og vi har til og med saksøkt amerikanske myndigheter for tilgang til kundedata i Europa. Kort fortalt; vi er takknemlig for at kommisjonæren uttrykte disse bekymringene og vi ser frem til å jobbe videre med kommisjonæren når det gjelder spørsmålene og bekymringene relatert til Microsofts tilbud».


Annonse