huawei-usa-android
Det kan innen noen uker åpnes for at amerikanske selskaper kan gjøre handel med Huawei igjen.

Annonse


Hinter til at amerikanske selskaper kan fortsette Huawei-salget om få uker

Amerikanske teknologiselskaper kan om “to til fire uker” fortsette handelen med kinesiske Huawei igjen om de ønsker, skal vi tro de siste ryktene.

– Påbudt å samarbeide med kinesiske myndigheter

Det er den seneste utviklingen i saken hvor Huawei ble svartelistet etter flere års mer eller mindre indirekte negativ oppmerksomhet fra amerikanske myndigheter, som på sin side argumenterte for at de etter lovfestet rett måtte samarbeide med kinesiske myndigheter dersom dette ble forespurt.

Svartelistingen betyr i praksis at Huawei den siste tiden har hatt begrenset tilgang på komponenter til bruk i produktene sine. En mer direkte konsekvens har dessuten vært at de har blitt hindret fra å oppdatere telefonene sine med Android fra Google så vel som flere av de populære applikasjonene deres.

Enkelte har fått klarering

De store ringvirkningene av svartelistingen har påvirket både Huawei og amerikanske selskaper negativt, men det kan altså snu nå – i hvert fall delvis. Allerede forrige bekreftet det amerikanske handelsdepartementet at enkelte leverandører skulle få klarering til å gjøre forretninger med Huawei så lenge dette ikke påførte noen sikkerhetsrisiko.

Annonse
Huawei har hele tiden nektet å ha gjort noe av det de beskyldes for, samtidig som USA hittil ikke har lagt frem noen bevis som kan underbygge beskyldningene.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse