Galaxy Note 10

Annonse


Her er den i all sin prakt – slik blir Galaxy Note 10

I februar i år viste Samsung frem Galaxy S10-serien og i mars ble telefonene tilgjengelig i butikkhyllene.

Trolig pressebilder

Men Samsung har flere telefoner på lanseringsbrettet i 2019. 7. august skal Galaxy Note 10 og 10+ vises frem for første gang. Men allerede nå har det dukket opp et bilde av Note 10.

Ishan Agarwal i MySmartPrice har fått tak i et bilde som angivelig viser en Note 10 i perlemor/sølv-blå farge. Et bilde av en svart versjon er også publisert. Det antas at disse er pressebilder Samsung har gjort klare i forkant av avdukingen neste måned.

Annonse
Kamera i skjermen, men ikke i hjørnet

Note 10 har en kurvet skjerm og en kropp av glass, ikke så ulikt tidligere Note-modeller med andre ord. Men skjermrammene er borte, og kameraet er helt nytt. Samsung introduserer nå den samme kamerateknologien som brukes i Galaxy S10-telefonene. Det vil si at kameraet befinner seg i selve skjermen.

Det er avansert laserteknologi som sørger for å skjære ut et kamerahull i skjermen. Samsung kaller dette for et «hole-punch»-kamera. I motsetning til Galaxy S10 får Note 10 kameraet plassert i midten på fronten av telefonen. S10 har som kjent kamerahullet øverst i høyre hjørne.

Får ToF-sensor

På baksiden ser vi at Note 10 får tre kameraer i et vertikalt oppsett. Plus-varianten ser imidlertid ut til å ha en ekstra sensor, trolig en time-of-flight-sensor (ToF).

Vi kan ikke skimte en fingersensor på noen av bildene, så her har nok Samsung valgt å gå for en fingersensor under skjermen. Det er logisk ettersom S10-serien har det samme.

S-Pen følger også med, naturligvis.

Har de droppet Bixby? Eller av/på-knappen?

Interessant nok ser Note 10 ut til å ha en knapp mindre enn Note 9. Her kan man spekulere: Har Samsung valgt å droppe Bixby-knappen? Vi tipper det er en endring som i så fall er velkommen for de fleste. Samsungs taleassistent har foreløpig ikke klart å måle seg med verken Google Assistant eller Amazon Alexa.

Men det finnes også en sjanse for at de har droppet av/på-knappen, dog anser vi det som mindre sannsynlig.

Det forventes at Samsung har droppet 3,5mm-inngangen for hodetelefoner. Bildene kan imidlertid verken bekrefte eller avkrefte dette.

Ellers er det verdt å nevne at minst én av modellene ventes å få 5G-funksjonalitet. Den vanlige Note 10-modellen ventes å få en skjerm på 6.3″, mens den største trolig får et 6.75″-panel.

Kilde:
Ishan Agarwal / MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse