raspberry-pi-4
Raspberry Pi 4 har et problem med lading.

Annonse


Raspberry Pi 4 skaper hodebry med USB-C-trøbbel

Med kjappere prosessor og opptil 4GB minne var Raspberry Pi 4 en gledelig overraskelse da den ble introdusert for noen uker tilbake – spesielt for de som fatter interesse i å bruke slike i egne prosjekter. Dessverre viser det seg at enhetene har en irritabel mangel som går enkelte på nervene.

Registreres utelukkende som lydenhet

Flere brukere melder nemlig at Pi 4 ikke lener seg på bruk av en skikkelig port for USB-C, men heller halvveis løsning som ikke tilfredsstiller i mange situasjoner. For å i stedet å bruke individuelle resistorer på de to pinnene som er til stede så har Raspberry Project brukt én resistor på deling. Resultatet er er at enkelte USB-C-ladere registrerer Pi 4 som en lydenhet.

En konsekvens er at kraftige ladere ikke kan brukes til å forsyne Pi 4 med strøm – dette omfatter eksempelvis MacBook-ladere.

Revidert utgave skal fikse feilen

Viktig kan det være å få med seg at Eben Upton i Raspberry-prosjektet forteller til TehcRepublic at denne mangelen kan bli rettet i en fremtidig, revidert utgave av enheten. Inntil videre må du belage deg på å bruke en kompatibel kabel. Disse skal visstnok være alle som ikke har såkalt e-sertifisering (E-marked) som følger med mobiltelefoner også videre.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse