kina-microsoft-produksjon-azure
Microsoft skal ifølge dem selv ikke flytte noe som helst av produksjonen ut av landet.

Annonse


Flytter ikke produksjonen ut av Kina likevel

Microsoft forteller at de ikke har noen planer om å flytte produksjonen av produktene sine fra Kina, noe som går i mot en rapport fra forrige uke som indikerte at selskapet hadde planer om å flytte noe av Xbox-produksjonen til sørøst-Asia eller Taiwan for å få bukt med nyinnførte tollavgifter.

Har etablert infrastruktur i landet

Det er Tom’s Hardware som som har spurt Microsoft om innholdet i Nikkei-rapporten fra forrige uke. Publikasjonen omtalte også blant andre Acer og Asus sine planer om å lete etter nye produksjonsområder.

Årsaken til at Microsoft nå tilsynelatende velger å ikke flytte noe av produksjonen beror mest sannsynlig på at selskapet har en del andre langsiktige investeringer i landet som kan ta skade av en potensiell omflytting av produksjon. Et eksempel er Azure, som er et av veldig få vestlige skytjenester som får operere i Kina.

I 2017 foretok Microsoft en tredobling av kapasiteten deres på dette feltet i regionen, og fra før har de en svært profitabel forskningskontrakt med et av Kinas militæruniversiteter der de samarbeider om utvikling av AI-teknologi. Slik teknologiutvikling har naturlig nok blitt offer for kritikk fra mange sider, med spesielt amerikanske politikere i spissen. Kritikken argumenteres med teknologien som utvinnes i dette samarbeidet går med på å styrke overvåkningsmulighetene kinesiske myndigheter har over landets innbyggere.

Kilde:
Tom’s Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse