Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft skal ifølge dem selv ikke flytte noe som helst av produksjonen ut av landet. (Ill.: Wikimedia)

Flytter ikke produksjonen ut av Kina likevel

Selskapet benekter innholdet i rapporten fra forrige uke.

Microsoft forteller at de ikke har noen planer om å flytte produksjonen av produktene sine fra Kina, noe som går i mot en rapport fra forrige uke som indikerte at selskapet hadde planer om å flytte noe av Xbox-produksjonen til sørøst-Asia eller Taiwan for å få bukt med nyinnførte tollavgifter.

Har etablert infrastruktur i landet

Det er Tom’s Hardware som som har spurt Microsoft om innholdet i Nikkei-rapporten fra forrige uke. Publikasjonen omtalte også blant andre Acer og Asus sine planer om å lete etter nye produksjonsområder.

Årsaken til at Microsoft nå tilsynelatende velger å ikke flytte noe av produksjonen beror mest sannsynlig på at selskapet har en del andre langsiktige investeringer i landet som kan ta skade av en potensiell omflytting av produksjon. Et eksempel er Azure, som er et av veldig få vestlige skytjenester som får operere i Kina.

I 2017 foretok Microsoft en tredobling av kapasiteten deres på dette feltet i regionen, og fra før har de en svært profitabel forskningskontrakt med et av Kinas militæruniversiteter der de samarbeider om utvikling av AI-teknologi. Slik teknologiutvikling har naturlig nok blitt offer for kritikk fra mange sider, med spesielt amerikanske politikere i spissen. Kritikken argumenteres med teknologien som utvinnes i dette samarbeidet går med på å styrke overvåkningsmulighetene kinesiske myndigheter har over landets innbyggere.

Kilde:
Tom’s Hardware

Stikkord: kina, Microsoft, xbox